26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBombă cu voia primarului

Bombă cu voia primarului

WC-urile sunt o sursă de infecţie, dar patronul declară că a primit de la primar acordul să fie folosit grupul sanitar al şcolii.

OLT. Autorităţile cu drept de control îşi aduc aminte de discotecile de la ţară de obicei în momentul în care primesc sesizări şi trebuie să răspundă în 30 de zile, iar atunci se lasă cu amenzi şi chiar cu suspendarea activităţii.
A păţit-o şi proaspătul chiriaş, concesionar sau colaborator al primăriei – pentru că nu s-a hotărât în timpul controlului ce calitate are, de la căminul cultural din Brebeni.
Nu cu mult timp în urmă, pe adresa Inspecţiei Sanitare de Stat a venit o reclamaţie privind funcţionarea discotecii amintite, referitoare la disconfortul produs de muzica dată prea tare şi de urmele lăsate de tineri în zonă, după nopţile de dezmăţ. Inspectorii ISS au descins în comună sâmbătă noapte şi, înainte de a sta de vorbă cu patronul discotecii, au măsurat nivelul zgomotului aproape de locuinţa reclamantului, stabilind că pragul minim de confort este mult depăşit.
Dacă Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 536/1997 stabileşte pe timp de zi pragul minim de confort la 50 dB, iar noaptea, după ora 23.00, la 40 dB, valoarea înregistrată sâmbătă a fost 62 dB. Smerit, patronul Cristi Alexandru s-a arătat interesat de norme  şi dornic să intre în legalitate. „E a doua sâmbătă când dau discotecă aici. Cel dinaintea mea se înţelegea el cumva cu vecinii, nu ştiu, le mai dădea câte ceva, că nu ziceau nimic. Acum au început iar, că, nu ştiu, sunt aşa de răi oamenii ăştia că-mi vine să închid şi să-i las în pace!“, a început să se vaite patronul.
Din discuţie în discuţie, acesta a recunoscut că vinde şi băuturi alcoolice în discotecă, „doar pentru noi, ai casei“, şi că tocmai a solicitat autorizaţia sanitară, după ce a auzit de sesizări. Pe care speră să o şi obţină, deşi n-a început încă lucrările de amenajare a grupului sanitar! WC-urile existente, nişte gropi în spatele discotecii, cu greu se poate imagina că vor putea ajunge vreodată grupuri sanitare. „Domnul primar ne-a spus că putem folosi WC-urile şcolii“, a scăpat o vorbă patronul. „Nu vă dă voie legea“, a venit răspunsul inspectorului sanitar. Aşa că patronul a încercat o ultimă soluţie salvatoare: „Ne-a spus primarul că ar putea fi folosit WC-ul primăriei, dar oricum noi vom amenaja săptămâna aceasta două cabine! Cel de la care am luat discoteca a izolat pereţii discotecii, dar nu ştiu ce se întâmplă. Eu fac tot ce trebuie, numai să-mi spuneţi“.
La sfârşitul controlului inspectorii au declarat că activitatea discotecii este suspendată, deşi e greu de crezut că tinerii care au plătit bilet la intrare au fost trimişi acasă.
Discoteca din Brebeni a mai fost controlată, numai că pe atunci spaţiul era închiriat de altă societate, care nu s-a putut conforma şi a ales să plece, însă numai după ce a făcut bani frumoşi şi a găzduit scandaluri monstruoase. Acum, spune patronul actual, s-a încheiat un contract de colaborare cu primăria şi se va merge pe această formulă. Primarul nu a putut fi contactat pentru a exprima o poziţie oficială cu privire la înţelegerea cu patronul. Deşi în aceeaşi situaţie sunt mai toate discotecile din mediul rural, de o campanie de control nu poate fi încă vorba, deoarece inspectorii sanitari, fiind puţini şi neplătiţi pentru orele suplimentare, se deplasează doar la sesizări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS