17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomânii se întorc acasă

Românii se întorc acasă

MEHEDINŢI. În fiecare an, la începutul lunii august, tot mai mulţi cetăţeni români, care sunt stabiliţi legal în străinătate, se întorc în ţară, pentru a-şi petrece concediile acasă.
Ridicarea vizelor cu Republica Serbia pentru cetăţenii români şi scurtarea cu mult a distanţei de deplasare până la locul de destinaţie îi determină pe mulţi dintre conaţionalii noştri, rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa, să intre în România prin punctul de trecere a frontierei de la Porţile de Fier I.
„Faţă de săptămâna trecută, numărul cetăţenilor români, rezidenţi în state membre ale Uniunii Europene, care au intrat în ţară prin PTF Porţile de Fier I, tranzitând Serbia, s-a dublat. A crescut şi numărul cetăţenilor străini din ţări ale Uniunii Europene care tranzitează România“, a declarat comisarul-şef de poliţie Valeriu Pera.
„În vederea fluidizării traficului, poliţiştii de frontieră au întreprins toate măsurile pentru un control operativ, neexistând timpi de aşteptare decât pentru verificarea documentelor de călătorie şi controlul vamal al bagajelor“, a mai spus Valeriu Pera. Există culoar separat şi pentru persoanele cu handicap, bolnave sau cu copii mici şi s-au luat măsuri de supraveghere a traficului de călători pe comunicaţiile care fac legătura între punctul de trecere a frontierei şi localităţile adiacente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS