18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculaţie restricţionată pe Dunăre

Circulaţie restricţionată pe Dunăre

MEHEDINŢI. O navă cu 135 de turişti din Europa a rămas blocată în Portul Drobeta Turnu Severin, din cauza debitului mic al Dunării. Vasul de lux sub pavilion olandez nu a putut pleca mai departe pentru că pe şenalul fluviului au apărut bancuri de nisip. Acesta venea dinspre Viena şi avea ca destinaţie Portul Giurgiu.
Circulaţia fluvială a fost restricţionată pe tronsonul Dunării de Jos, în aval de Porţile de Fier II. Nivelul foarte scăzut al fluviului în aval de barajul Porţile de Fier II, pe sectorul Gruia – Salcia, acolo unde în ultima perioadă mai multe nave au eşuat în bancurile de nisip, l-a determinat pe comandantul olandez al vasului să întrerupă călătoria.
Nava „Swiss Gloria“ a rămas ancorată în Portul Drobeta Turnu Severin, iar cei 135 de pasageri din Germania, Olanda, Luxemburg, Austria şi Franţa vor fi transportaţi cu autocarele la Aeroportul din Bucureşti. „Pasagerii sunt transportaţi la Bucureşti, iar de aici sunt preluaţi alţii care vor fi aduşi la Drobeta Turnu Severin. În mod normal, călătoria acestor pasageri se întrerupe la Giurgiu, după care sunt duşi la Aeroportul din Bucureşti. Acum, din cauza cotelor scăzute ale Dunării, se vor întoarce la Viena din Severin“, a declarat şeful Biroului Siguranţei Navale din cadrul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, cpt. Marinică Genovu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS