10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDinozaurii din Parcul Central, vandalizaţi de îndrăgostiţi

Dinozaurii din Parcul Central, vandalizaţi de îndrăgostiţi

Dinozaurii din beton amplasaţi în Parcul Central din Târgu Jiu au devenit ţinta târgujienilor dornici să îşi lase autograful sau adresa de e-mail într-un spaţiu public.

GORJ. Cei trei dinozauri din oţel şi beton din Parcul Central, amplasaţi în locul de joacă preferat al copiilor din Târgu Jiu, au fost vandalizaţi. În timp ce doi dintre aceştia au fost umpluţi de vopsea şi inscripţii, cel de-al treilea are o labă ruptă şi a fost de asemenea împânzit de adrese de e-mail sau nume de îndrăgostiţi care îşi anunţă iubirea în public. De un an şi jumătate de când au fost aduşi în parc, dinozaurii au devenit o atracţie pentru cei mici şi pentru cei mari. Toată lumea vine să îşi facă fotografii cu animalele, iar copiii abia aşteaptă să sară în spatele dinozaurilor din beton şi să îşi petreacă ore în şir jucându-se cu aceştia. Din păcate, de câteva zile, cele trei animale în miniatură au devenit ţinta amatorilor de graffiti, care nu se sfiesc să îşi lase mesaje pe obiectele de joacă ale micuţilor.

Comunitarii au închis ochii

Cel mai mare dintre dinozauri este un Tyranosaurus Rex, reproducerea având trei metri înălţime şi şase metri lungime. În ciuda dimensiunilor operei, un târgujian a reuşit să se caţere până pe capul animalului şi să îi coloreze globii oculari cu o cariocă. Alte câteva zeci de inscripţii, inclusiv adrese de e-mail şi diferite mesaje cu caracter obscen, pot fi citite de copiii care vin să se joace în parc. Neputând să reziste impulsului de a-şi face publice sentimentele pentru persoana iubită, alt târgujian a înscris pe spatele dinozaurului următorul mesaj: „BLONDA + RELU“. Interesant este că scrierea celor două cuvinte a durat câteva minute bune, mai ales că acestea au fost realizate cu o pensulă cu vopsea şi nu cu un simplu spray. În timpul în care şi-a exersat talentul se pare că nici un poliţist comunitar nu trecea prin zonă, deşi aceştia au sarcina de a patrula permanent prin Parcul Central.

Puşi sub pază

Nemulţumit de halul în care au ajuns dinozaurii, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, l-a chemat la raport pe şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor. Acesta a dispus imediat punerea sub pază a animalelor din beton şi amendarea tuturor celor care îşi vor mai lăsa numele şi alte mesaje pe obiectele respective: „Primarul ne-a aliniat pe toţi în faţa dinozaurilor şi ne-a întrebat dacă ne place ce vedem. Sigur că nu poţi să îţi trimiţi copilul acolo la locul de joacă legat la ochi, să nu vadă acele mesaje. Unele depăşesc limita decenţei. Din păcate, artistul care le-a realizat este bolnav şi va mai dura ceva până când va intra totul în normal. Este o ruşine ceea ce se întâmplă şi nu numai cu aceşti dinozauri avem probleme, ci au scris şi pe pereţii teatrului din parc şi pe podul care face legătură cu insula. Acum avem om care patrulează în permanenţă prin zonă: l-am detaşat de la alt obiectiv. Cine va fi prins va fi predat direct poliţiei pentru că este vorba de distrugere şi aici pe lângă amendă este prevăzută şi pedeapsa cu închisoarea“, a precizat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare din Târgu Jiu.

Operele unui inginer geolog 

„Părintele“ dinozaurilor din Parcul Central este inginerul geolog Anolică Stoica. Geologul a lucrat la realizarea tiranozaurului în atelierele Serviciului de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu, fiind ajutat de beneficiarii ajutorului social, care trebuie să presteze un anumit număr de ore în folosul comunităţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS