6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBandă de hoţi din apartamente, anihilată

Bandă de hoţi din apartamente, anihilată

O bandă de români spărgători de apartamente, ce acţiona în Franţa şi din care făceau parte şi câţiva gorjeni, a fost lichidată de jandarmii francezi şi poliţiştii din Gorj.

GORJ. Membrii unei grupări specializate în furturi din locuinţe au fost prinşi în urma unei colaborări dintre poliţiştii gorjeni şi jandarmii francezi. Banda românilor care dădeau spargeri pe teritoriul Franţei avea în componenţă şi câţiva gorjeni, doi dintre aceştia fiind din Tismana şi Târgu Jiu. Pentru a pune la punct o strategie de anihilare a hoţilor, în perioada 23-28 iulie, o delegaţie de jandarmi din regiunea Bordeaux, condusă de un ofiţer de legătură al Jandarmeriei Naţionale Franceze de pe lângă Cabinetul ministrului de interne din România, a sosit la Târgu Jiu, în documentare. S-au stabilit zonele în care acţiona banda şi principalele metode de operare. Extrem de bine organizat, grupul era format în mare parte din cetăţeni care domiciliau în judeţul Gorj şi care, în cursul anilor 2005-2007, au comis mai multe infracţiuni pe teritoriul Franţei. O parte dintre membrii grupării fuseseră arestaţi anterior pe teritoriul Franţei şi cel al Germaniei.

Gorjenii, meseriaşi

Întrucât din informaţiile oferite de ofiţerii români reieşea faptul că restul grupării revenise în ţară, pentru documentarea activităţii infracţionale jandarmii francezi au solicitat sprijinul poliţişilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi al ofiţerilor din IPJ Gorj. Împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, jandarmii francezi şi poliţiştii gorjeni au efectuat mai multe percheziţii la locuinţele suspecţilor. În urma acestor acţiuni au fost reţinuţi Ioan Ciuvăţ, de 31 de ani, din Târgu Jiu, şi Nicuşor Achim, de 19 ani, din Tismana. Pe numele celor doi autorităţile judiciare franceze emiseseră mandate de arestare europene. Cei doi suspecţi au fost prezentaţi Curţii de Apel Craiova, care a confirmat mandatele de arestare emise pe numele lor: „Este o bandă de spărgători pe care o urmărim de mai mult timp. Colaborarea cu poliţiştii francezi a condus la reţinerea celor doi gorjeni care se ascundeau pe teritoriul judeţului. Mai sunt şi alţi cetăţeni din Gorj care fac parte din grupare. Aceştia spărgeau apartamente în Franţa şi valorificau bunurile. Prejudiciul este de peste 100.000 de euro“, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS