Acasă Local Gorj Medicii din Motru nu vor spaţii pentru cabinete din cauza preţului

Medicii din Motru nu vor spaţii pentru cabinete din cauza preţului

-

GORJ. Spaţiile rămase neocupate din fosta Policlinică din Motru au fost introduse într-un proiect de hotărâre în ultima şedinţă a consiliului local pentru stabilirea preţului de vânzare pe metru pătrat. În urma discuţiilor contradictorii şi a comentariilor doctorului Mihail Moisescu, în calitate de preşedinte al Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, primarul Dorin Hanu a retras proiectul iniţiat, urmând să i se anexeze un raport de specialitate detaliat pentru şedinţa următoare.
În privinţa preţului minim solicitat, administraţia locală
l-a calculat în funcţie de valoarea existentă în contabilitate pentru clădirea respectivă. Valoarea de inventar a imobilului de 3.266,1 metri pătraţi este de 851.914,94 lei. În conformitate cu prevederile OG nr. 110/2005, au fost vânduţi 1.302,24 metri pătraţi şi s-au obţinut aproximativ 117.012 lei, iar pentru cei 1.963,86 mp rămaşi nevânduţi trebuie să se obţină 734.902,94 lei, pentru ca valoarea de inventar a clădirii să poată fi ştearsă din actele contabile. Preţul minim de pornire a licitaţiei pentru spaţiile respective rezultat din calcul ar fi de 117 euro pe metru pătrat. Medicii care doresc să cumpere spaţii pentru a desfăşura activităţi medicale consideră că această valoare este prea mare, dacă se raportează la cea solicitată de administraţia locală pentru spaţiile care s-au vândut în urma OG nr. 110/ 2005. Suprafaţa medie a unei camere ce ar urma să fie cumpărată este între 20-30 mp, ceea ce ar însemna, la preţul minim solicitat, o valoare de 2.340-3.570 de euro plătiţi în rate de cel care ar câştiga licitaţia. Consilierii locali majoritari sunt hotărâţi să voteze proiectul aşa cum a fost prezentat deoarece nu există cale legală care să stabilească ştergerea unei valori pentru o clădire vândută în totalitate, dar rămasă cu valoare în contabilitate, în urma unei licitaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 25 octombrie, ora 17.30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumelor „De la...