29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuinţe administrate de Ministerul Sănătăţii

Locuinţe administrate de Ministerul Sănătăţii

Locuinţele pentru medicii rezidenţi construite de ANL pe terenurile aflate în domeniul public al statului vor fi administrate direct de autorităţile de sănătate publică judeţene sau de Ministerul Sănătăţii.

Măsura este prevăzută în Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95 pe 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial. Documentul mai precizează că activitatea extrabugetară ocazionată de administrarea acestor imobile de către minister se va reglementa prin norme aprobate prin hotărâre de guvern.

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce intenţionează să preia în administrare locuinţele ANL destinate medicilor rezidenţi. Totuşi, acesta nu a precizat care va fi modalitatea prin care medicii rezidenţi vor avea acces la acet tip de locuinţe, dar a spus că se vor stabili criteriile necesare după discuţii cu facultăţile de medicină şi cu autorităţile de sănătate publică.

În luna februarie, medicii rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în unităţile sanitare de pe raza sectorului 2 au primit repartiţii pentru 50 de apartamente şi 50 de garsoniere, în două blocuri de locuinţe situate în curtea Spitalului Colentina, realizate printr-o investiţie de 9,5 milioane de lei de la ANL şi un milion de lei de la bugetul local. Selecţia s-a făcut din 187 de solicitări depuse încă din anul 2004 la Primăria Sectorului 2, iar ierarhizarea s-a făcut în funcţie de starea civilă a solicitantului, situaţia locativă, starea de sănătate, termenul la care a fost depusă cererea şi nivelul de studii şi pregătire profesională a titularului cererii. Medicii rezidenţi vor locui în apartamentele şi garsonierele ANL numai pe perioada rezidenţiatului. Ulterior, locuinţele vor fi atribuite altor medici rezidenţi înscrişi pe listele de priorităţi. Potrivit directorului ANL, Gheorghe Popescu, instituţia derulează proiecte similare şi pentru medicii rezidenţi din Timişoara şi Iaşi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS