22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrările de la Feţeni, preluate de un consorţiu românesc

Lucrările de la Feţeni, preluate de un consorţiu românesc

Contractul de peste 11 milioane de euro de la Feţeni poate fi preluat de un consorţiu de constructori din România. Din cele opt firme interesate de continuarea lucrărilor la rampa de gunoi, numai Hidroconstrucţia – Grup Iridex a depus o ofertă.

Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, a anunţat recent că s-a încheiat depunerea ofertelor pentru continuarea lucrărilor de la rampa ecologică de deşeuri menajere. Din cele opt firme care au fost interesate, numai un consorţiu format din Hidroconstrucţia SA şi Iridex Grup a depus o ofertă la comisia de licitaţie a primăriei. „Au cumpărat caietele de sarcini firme din Austria, Italia, Germania şi Grecia. Dintre acestea, numai Hidroconstrucţia a depus o ofertă în termenul stabilit de metodologia licitaţiilor publice“, a declarat Mircia Gutău. În toamna anului trecut, lucrările la obiectivul de lângă municipiul Râmnicu Vâlcea au fost sistate după ce firma de construcţii Monticava Strade nu a reuşit să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale. Cu toate acestea, italienii au reuşit să plece de la Râmnicu Vâlcea cu 800.000 de euro, contravaloarea lucrărilor efectuate în cadrul obiectivului. Primarul a afirmat că Monticava nu a realizat decât 7% din volumul lucrărilor contractate. Înţelegerea cu italienii a fost reziliată de Ministerul Finanţelor Publice, după mai multe luni în care autorităţile locale au solicitat acest lucru Oficiului pentru Plăţi şi Contractare PHARE.

Oferta Hidroconstrucţia, cu 600.000 de euro mai mare decât bugetul

Deşi este singurul ofertant, Hidroconstrucţia – Grup Iridex cere o sumă cu 600.000 de euro mai mare decât bugetul aprobat. Menţionăm că fondurile, alocate
printr-un program ISPA al Uniunii Europene, sunt nerambursabile, autoritatea locală din Râmnicu Vâlcea având de acoperit un procent mic din costurile lucrării. Primarul Gutău a spus că specialiştii din comisia de licitaţie vor analiza termenii ofertei şi vor decide dacă aceasta merită să fie luată în considerare. „Vom încerca unele negocieri cu firma, în cazul în care comisia îşi va da acordul pentru aceasta. Va trebui însă să mai lase din preţ“, a afirmat primarul. Constructorii au de terminat atât staţia de compost, cât şi groapa de gunoi, aflate la zece kilometri de Râmnic, în punctul Feţeni, până cel târziu în ianuarie 2009. Hidroconstrucţia a mai derulat contracte cu municipalitatea din Râmnicu Vâlcea, printre care execuţia bazinului de apă de la Goranu şi alte proiecte edilitare. Intrarea în consorţiu cu Iridex Grup a fost necesară deoarece iniţiatorii licitaţiei publice au impus unele condiţii pe care firma nu le-ar fi putut îndeplini singură. Iridex Grup are, pe de altă parte, experienţă în lucrări de o asemenea anvergură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS