15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFoc în rezervaţia naturală din Vârful Narăţu

Foc în rezervaţia naturală din Vârful Narăţu

Peste 30 de persoane, pompieri, pădurari şi locuitori ai oraşului Brezoi din judeţul Vâlcea au plecat, ieri, pe jos, pe două trasee turistice ca să stingă un incendiu care a izbucnit, pe munte, în rezervaţia din Vârful Narăţu. Elena Corodchi, primarul oraşului Brezoi, spune că incendiul ar fi izbucnit joi, pe Vârful Narăţu, la altitudinea de 1.200 de metri.

„Joi se vedea fum pe Vârful Narăţu, dar nu din zona noastră, ci de pe Vârful Cozia. Prima dată am crezut că sunt nori, dar apoi s-a dovedit a fi fum. Zona e declarată rezervaţie naturală şi aparţine Obştii Brezoi, iar acolo cresc floarea-de-colţ şi ceaiul de munte. Am trimis peste 30 de oameni în zonă, localnici, pădurari şi trei echipe de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea, dar problema e că până sus fac şase ore. Nu se poate ajunge decât pe jos, pe poteci, şi au plecat cu apă, mâncare, mături, lopeţi şi topoare în spate. Nu ştim ce arde, dar acolo în rezervaţie e pădure şi nu e nici semnal în zonă“, a spus Elena Corodchi.

Primarul susţine că în zona în care e incendiul nu se poate ajunge pe altă rută, decât pe cele două poteci turistice marcate de angajaţii Parcului Naţional Cozia. Elena Corodchi declară că nu ştie cum a izbucnit incendiul, dar e posibil ca vegetaţia să fi fost aprinsă de turiştii care vizitează zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS