24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFântânile din 17 localităţi mehedinţene nu au apă potabilă

Fântânile din 17 localităţi mehedinţene nu au apă potabilă

Probele recoltate de către reprezentanţii Autorităţii pentru Sănătate Publică Mehedinţi din fântânile şi izvoarele publice din 17 localităţi din judeţ arată că situaţia este aproape dramatică.

Dintre cele 156 de probe recoltate, s-a constatat că 155 sunt neconforme microbiologic. În aceste condiţii, Prefectura Mehedinţi a dispus constituirea unei comisii de lucru care să identifice localităţile din judeţ unde pot fi efectuate foraje de adâncime şi să prezinte în perioada următoare un material privind situaţia exactă a surselor de apă potabilă la nivelul judeţului Mehedinţi. Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat sprijin din partea Consiliului Judeţean Mehedinţi pentru alocarea de fonduri în vederea achiziţionării unei autocisterne pentru transportul apei potabile către populaţie.

De câteva zile, ISU „Drobeta“ transportă apă cu autospecialele în satul Bobaiţa, unde au secat fântânile. De asemenea, pompierii cară apă şi la Rogova, acolo unde s-a descoperit în reţeaua de alimentare un nivel de nitraţi de trei ori mai mare decât limita admisă. Apa se depozitează într-o cisternă de inox amplasată în faţa primăriei.

Consilierii judeţeni ai PD Mehedinţi au declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că ar fi fost mult mai oportună achiziţionarea unei autocisterne pentru transportul apei în localităţile afectate şi nicidecum cheltuirea unei sume foarte mari pentru patru limuzine.

„Am depus joi şi un proiect de hotărâre pentru ca în şapte localităţi care nu au apă potabilă să forăm nişte puţuri, dar, deşi au trecut 24 de ore, nu am primit nici un răspuns. Trebuia cumpărată o autocisternă, şi nu patru limuzine, fiecare de câte un miliard de lei. Nu este admisibil ca populaţia, şi aşa afectată de secetă, să bea apă din autospecialele pompierilor, în timp ce consiliul judeţean cumpără limuzine în valoare de patru miliarde de lei“, a declarat consilierul judeţean Ion Mâţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS