22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEşec al liberalilor

Eşec al liberalilor

Iniţiativa grupului liberal din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea de a o scoate pe Gabriela Ene din componenţa forului legislativ s-a soldat cu un eşec. O propunere introdusă pe ordinea de zi la punctul „diverse“ de grupul PNL sugera ca organul decizional al Râmnicului să emită o hotărâre de consiliu local prin care să se constate încetarea de drept a mandatului Gabrielei Ene şi, de asemenea, locul lăsat liber de aceasta să fie declarat vacant. Liberalii au argumentat că în HCL nr. 134, prin care se vacanta postul, lipsea menţiunea că mandatul Gabrielei Ene era încheiat.
Gabriela Ene şi-a pierdut calitatea de membru al PNL prin demisie, iar, potrivit statului aleşilor locali, fosta liberală ar fi trebuit să rămână şi fără postul de consilier. Aceasta a solicitat trecerea pe un loc de independent, având în vedere faptul că nu a migrat către alt partid politic.
În şedinţa din luna iunie a CL, postul acesteia a fost declarat vacant cu votul unei majorităţi formate din consilieri ai PNL şi PSD. Hotărârea a fost atacată în contencios administrativ, Ene având câştig de cauză la Tribunalul Vâlcea, recăpătând un fotoliu în CL. Marţi, foştii colegi de partid au cerut excluderea ei, fără să ţină seama că dosarul consilierului Ene se va judeca în recurs la Curtea de Apel Piteşti. Propunerea liberală a fost respinsă cu abţinerea majorităţii, singurii care au votat fiind iniţiatorii acesteia. „Consider că s-ar fi făcut o greşeală dacă proiectul ar fi fost votat. Trebuie să lăsăm justiţia să îşi spună cuvântul“, a declarat primarul Mircia Gutău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS