22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApa va deveni un produs de lux

Apa va deveni un produs de lux

Consilierii aleşi să reprezinte judeţul Hunedoara au votat scumpirea apei în Valea Jiului cu aproape 50 de procente.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu numai 11 voturi împotrivă, dintre care şapte aparţin grupului PSD.
Iniţial, proiectul a fost atacat de reprezentanţii PSD din Valea Jiului, iar preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara l-a repus joi în discuţie.

Grupul PSD – singurul care a votat împotriva scumpirii

Singurii care au votat împotriva aprobării proiectului ce viza scumpirea apei potabile în Valea Jiului cu 40 de procente şi a celei reziduale cu opt procente au fost membrii formaţiunii PSD, iar consilierul personal al primarului din Petroşani, Valeriu Butulescu, a luat poziţie, criticând reluarea în discuţie a acestui proiect. „Consilierul personal al domnului primar Iacob Ridzi nu numai că nu a votat pentru, dar a avut şi o luare de cuvânt în care l-a muştruluit pe preşedintele consiliului judeţean pentru ideea de a repune în discuţie acest proiect de hotărâre. Dânsul nu cunoaşte legea, iar primarul care s-a dat peste cap că îl va exclude din partid pe directorul de la Regia de Apă îl are pe acest domn în funcţia de consilier personal“, a spus Haralambie Vochiţoiu, preşedintele PSD Petroşani.
Tiberiu Iacob Ridzi, preşedintele PD Petroşani, a declarat însă că Valeriu Butulescu s-a referit probabil la o chestiune tehnică, iar votul a fost dat împotriva proiectului de menţinere a preţului la apă. „Din discuţiile pe care le-am avut cu ei, cei doi consilieri ai PD din Petroşani au votat împotriva menţinerii tarifului majorat la apa potabilă. Nu ştiu amănunte, dar, probabil, Valeriu Butulescu s-a referit la o chestiune tehnică“, a declarat Iacob Ridzi.
Decizia de majorare a tarifelor la apa potabilă şi canalizare a fost propusă de conducerea RAAVJ, cu acordul ANRSC, pentru redresarea activităţii Regiei de Apă. În anul 2006, furnizorul de apă potabilă din Valea Jiului a înregistrat pierderi din activitatea economico-financiară, iar ANRSC a recomandat pentru redresare creşterea tarifelor la apă, care nu au mai fost modificate în ultimii patru ani.

A dat bir cu fugiţii

Alt exemplu dat de membrii PSD este cel al consilierului PRM Costel Avram, care a ieşit din sală în momentul votului.
„Un consilier născut politic în Valea Jiului şi promovat de oamenii de aici a ieşit din sală la momentul votului, lucru care nu mi se pare deloc normal“, a precizat Vochiţoiu.
Costel Avram recunoaşte că a ieşit din sală, pentru că era invitat la o emisiune de radio la Deva, dar şi că, dacă ar fi fost în sală, ar fi votat pentru scumpirea apei. „Şedinţa de consiliu s-a prelungit mult, iar eu aveam o invitaţie la un post de radio încă de săptămâna trecută, iar la emisiune am şi întârziat vreo jumătate de oră. Dacă eram în sală însă, votam pentru scumpirea apei, pentru că aceasta este singura soluţie de ieşire din criză a Regiei de Apă“, a precizat Avram.
În plus, Costel Avram spune că ar fi votat pentru menţinerea preţului la apă dacă reprezentanţii PSD ar fi venit cu argumente concrete, după ce s-au răzgândit în două luni de la data când toţi votaseră pentru scumpirea apei.

Apa – în contencios administrativ

Conducerea PSD a spus că la începutul săptămânii viitoare va ataca în contencios administrativ decizia consilierilor de la judeţ de a majora tariful la apă, în speranţa că populaţia nu va fi obligată să plătească bani mai mulţi. „Acţiunea mea nu se încheie aici. Voi merge mai departe cu propriile forţe şi resurse în contencios administrativ, unde sper să se facă dreptate“, a conchis Vochiţoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU