Copii înecaţi într-un canal de irigaţii
Doi copii, în vârstă de 12, respectiv, 17 ani, s-au înecat ieri după-amiază, într-un canal magistral de irigaţii, în apropierea localităţii doljene Bârca. Aceştia veniseră, împreună cu mai mulţi copii, la scăldat. La un moment dat, băiatul de 12 ani nu a mai putut să iasă din apă şi în ajutorul său a sărit unul dintre prietenii săi, dar, din păcate, cei doi au murit înecaţi. Operatorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj spune că medicii ajunşi la faţa locului nu au mai putut decât să constate decesul.
NewsIn

Reţea de studenţi falsificatori de note
34 de studenţi şi absolvenţi de studii ai unei universităţi din Statele Unite au fost aduşi în faţa justiţiei pentru că şi-au modificat în mod fraudulos notele pe serverul şi pagina web a instituţiei. După cum informează site-ul 20minutes.fr, unii dintre aceştia riscă să petreacă ani grei în închisoare din cauza acestei infracţiuni. Potrivit procurorului, reţeaua de falsificatori a operat peste cinci ani în cadrul unei instituţii de învăţământ superior din districtul Contra Costa, situat la nord-est de San Francisco. Un grup de studenţi angajaţi de conducerea universităţii a descoperit o modalitate de a modifica notele pe serverul şi pe pagina web. Prin urmare, ei nu au făcut decât să „vândă“ serviciul altor studenţi. Dintre aceştia, unul a fost dispus să plătească 4.000 de dolari pentru ca în foaia sa matricolă să apară calificative „A“ (echivalentul notei 10) la materiile care îl interesau. În urma acestei falsificări a notelor, mai mulţi elevi au fost admişi la instituţii academice prestigioase de stat din California, precum Universităţile Berkley, Davis sau UCLA. Autorităţile judiciare au declarat că 11 persoane au fost deja arestate. Persoana despre care se presupune că ar fi şeful reţelei a reuşit să scape. Ancheta este în desfăşurare.
Oana OLARU

La şapte ani, pe lista teroriştilor
Un băieţel de şapte ani a avut surpriza să constate că numele său apare pe „no fly list“, lista cu persoanele periculoase pentru securitatea Statelor Unite, cărora le este interzisă îmbarcarea în avion. De vină este faptul că Michael poartă acelaşi nume cu un terorist condamnat în 1995. Disperată, mama băiatului s-a adresat autorităţilor, după ce fiul său nu a avut voie să urce în avion pe 3 iulie. TSA, forul responsabil cu securitatea transportului, susţine că a cerut deja companiilor aeriene să scoată de pe listă copiii. Ultima companie cu care Michael a avut însă probleme, „Ait Train“, a anunţat că nu poate să scoată numele de pe listă până nu verifică dacă vârsta copilului este reală.
Delia PĂTRU