30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSpălătoriile auto, lăsate fără apă

Spălătoriile auto, lăsate fără apă

Seceta şi lipsa apei au determinat autorităţile din Târgu Jiu să dispună sistarea furnizării apei la cele 22 de spălătorii auto din municipiu, acestea urmând să îşi oprească de astăzi activitatea.

GORJ. Spălătoriile auto din Târgu Jiu nu vor mai putea oferi servicii clienţilor, pentru că nu li se va mai furniza apă. Decizia a fost luată de conducerea Primăriei Târgu Jiu, care a început să aplice un program de măsuri anticaniculă, pentru o mai bună gestionare a resurselor de apă potabilă existente la nivelul municipiului. SC APAREGIO SA va întrerupe din această dimineaţă furnizarea apei potabile la cele 22 de spălătorii auto din municipiu, ca măsură de restricţionare a consumului în perioada caniculei. Vor putea funcţiona până la eliminarea restricţiei doar acele spălătorii care au sursă proprie de apă. Totodată, vor fi intensificate acţiunile de control în vederea depistării persoanelor care folosesc apa potabilă pentru udatul grădinilor, lucru care conduce la scăderea presiunii în reţea.

Debranşaţi direct

Constantin Creţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că persoanele care vor folosi apa în mod necorespunzător vor fi debranşate pe loc. „Cei depistaţi în această situaţie vor fi debranşaţi de la alimentarea cu apă. Presiunea scăzută impune în momentul de faţă alimentarea populaţiei cu cisterna în localitatea componentă Drăgoeni, pe strada Pajiştei şi în colonia fostei unităţi militare de la Iezureni“, a afirmat purtătorul de cuvânt Constantin Creţan.
Până săptămâna trecută toate cartierele municipiului Târgu Jiu beneficiau în mod curent de apă potabilă şi menajeră, însă seceta a provocat scăderea debitului la sursele de suprafaţă. Autorităţile au fost nevoite să alimenteze gospodăriile din cartierele mărginaşe cu cisterna. Pe lângă sursele de suprafaţă, municipiul Târgu Jiu mai este alimentat şi din puţurile din zona Iezureni, situate în partea de nord a oraşului. În prezent, probleme cu asigurarea unui debit normal al apei potabile şi menajere sunt în toate cartierele, în special la etajele superioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS