24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiul a ars sub razele soarelui

Mehedinţiul a ars sub razele soarelui

Ieri a fost o zi de foc pentru pompierii de la ISU Drobeta, care au luptat ore în şir cu incendiile care s-au ţinut lanţ.
La ora 13.10, Pichetul Dubova a fost anunţat de producerea unui incendiu de vegetaţie uscată în satul Eibenthal, comuna Dubova. Subunitatea a intervenit cu 15 subofiţeri. Pentru ca focul să nu ajungă şi la casele oamenilor, în sprijin au fost trimise forţe de la Detaşamentul Drobeta Turnu Severin şi de la Pichetul Orşova. Intervenţia a fost coordonată de grupa operativă a ISU Drobeta formată dintr-un ofiţer şi un subofiţer. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite cu sprijinul oamenilor din sat, focul fiind stins după ce zeci de copaci au fost tăiaţi. Cauza incendiului a constituit-o radiaţia solară reflectată.
 La ora 16.10, Pichetul Strehaia a intervenit cu un autocamion şi zece subofiţeri în cooperare cu SVSU din comuna Brezniţa de Motru pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au ars circa 3 ha vegetaţie uscată pe terenurile agricole proprietate particulară. Cauza incendiului a constituit-o radiaţia solară reflectată.
La ora 16.50, Staţia Vânju Mare a intervenit cu un autocamion şi cinci subofiţeri în cooperare cu SVSU din comuna Pătulele pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi mirişte. Au ars aproximativ 1,5 ha vegetaţie uscată şi mirişte. Cauza incendiului a constituit-o radiaţia solară reflectată. Nu s-au înregistrat victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS