11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDuty free închis de comisarii Gărzii Financiare

Duty free închis de comisarii Gărzii Financiare

Un magazin duty free din Vama Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi, a fost închis de comisarii Gărzii Financiare după ce, în urma unui control, s-au descoperit numeroase nereguli.
Ofiţerii Serviciului de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi împreună cu comisarii Gărzii Financiare au efectuat miercuri noapte o acţiune comună în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I pentru prevenirea şi combaterea traficului ilicit cu mărfuri provenite din magazinele duty free şi contrabandă. Au fost verificate două magazine duty free, aparţinând societăţilor SC Transeuro SRL şi SC Heinring Impex SRL.
La magazinul firmei Heinring, oamenii legii au descoperit că sumele de bani obţinute din vânzări nu erau înregistrate în evidenţa contabilă primară. Comisarii Gărzii Financiare Mehedinţi au dispus sancţionarea contravenţională a societăţii cu suma de 8.000 de lei şi a fost suspendată activitatea societăţii pentru trei luni.
În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I există patru magazine de tip duty free, acestea reprezentând o sursă importantă de aprovizionare a pieţei negre cu ţigări netimbrate, cafea şi alcool din Dobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS