15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTermene prelungite pentru crescătorii de porci

Termene prelungite pentru crescătorii de porci

VÂLCEA. Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vâlcea anunţă prelungirea termenului până la care porcii crescuţi în gospodăriile individuale pot fi sacrificaţi în abatoarele autorizate din judeţ. Potrivit lui Florel Bădele, directorul executiv al DADR, termenul s-a prelungit până pe 31 august prin intermediul unui ordin al ministrului agriculturii.
„Porcinele provenite din exploataţii nonprofesionale şi care sunt vaccinate împotriva pestei porcine clasice se sacrifică numai până la sfârşitul lunii august şi numai în abatoarele autorizate sanitar-veterinar şi supravegheate de autorităţile judeţene“, a explicat adjunctul de la Direcţia Agricolă.
Oficialul a spus că, potrivit unei decizii a Comisiei Europene, crescătorii individuali nu îşi mai pot comercializa carnea obţinută în afara judeţului în care locuiesc şi nici nu îşi mai pot sacrifica animalele în locuri neautorizate. „Derogarea temporară a fost dată pentru a acorda o perioadă crescătorilor de porcine implicaţi pentru a decide dacă rămân ca exploataţie cu acces doar pe piaţa locală sau sunt autorizaţi ca exploataţie comercială, numai dacă îndeplinesc cerinţele de biosecuritate care să le asigure accesul pe piaţa naţională“, a completat Bădele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS