13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cea mai mare răţuşcă de plastic din lume

Cea mai mare răţuşcă de plastic din lume a fost prezentată zilele trecute de artistul olandez Florentijn Hofman. După cum informează Krone.at, răţuşca măsoară 26 de metri înălţime şi 20 de metri lăţime şi în prezent „pluteşte“ în Saint-Nazaire, Franţa. Potrivit artistului olandez, opera sa este prietenoasă şi pe placul tuturor grupelor de vârstă.

Ruj cu aromă de alcool

Un nou scandal a izbucnit de curând în Australia, implicând o celebră publicaţie dedicată adolescentelor, informează site-ul 20minutes.fr. Directorii revistei Famous au avut proasta inspiraţie de a distribui un ruj cu aromă de vodcă, tequila sau margarita împreună cu ultimul număr al publicaţiei. Prin urmare, nu este de mirare că toate asociaţiile australiene pentru prevenirea consumului de alcool şi droguri au reacţionat cu promptitudine, acuzând revista de popularizarea consumului de alcool în rândul tinerilor. Directorii revistei s-au apărat, declarând că respectivul ruj avea aroma respectivelor băuturi, dar nu conţinea nici o picătură de alcool, iar pentru a pune capăt acestui scandal reprezentanţii publicaţiei Famous au afirmat că revista se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, prin urmare femeilor care au vârsta legală pentru a consuma alcool.

Estonienii – cei mai nefericiţi dintre europeni

Estonienii sunt, din câte se pare, cei mai nefericiţi dintre europeni. Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj realizat de New Economics Foundation şi NGO Friends of the Earth. Estonia s-a clasat pe ultimul loc între cele 30 de ţări analizate de cele două instituţii. Primul loc în clasament a fost ocupat de Islanda, Suedia şi Norvegia. Studiul a combinat criteriile ecologice cu cele legate de mulţumirea personală.

Penelope Cruz şi-a lansat colecţia de haine

Actriţa Penelope Cruz şi sora sa, Monica, şi-au lansat la începutul acestei săptămâni, la Ibiza, colecţia pentru casa de modă Mango, informează site-ul actupeople.fr. După Milla Jovovich a venit rândul celor două iberice să colaboreze cu celebra marcă. În colecţia lor pot fi găsite rochii de seară, de zi, jeanşi şi alte articole vestimentare, toate realizate după gustul lor. „Este un lucru pe care am dorit de mai mult timp să-l facem, însă am aşteptat să găsim persoanele potrivite. Am adorat dintotdeauna hainele. Când eram mici ne uitam pe reviste de modă şi spuneam fiecare ce rochii ne-am dori“, a declarat Penelope în ziua lansării colecţiei.

Kate Winslet – acuzată de rasism

Actriţa Kate Winslet a fost invitată de reprezentanţii unei asociaţii antirasism să se retragă din campania firmei producătoare de cosmetice L’Oréal, a cărei imagine a devenit recent. După cum informează site-ul pipole.net, firma franceză a fost ţinta atacurilor mai multor activişti antirasism, care i-au reproşat că lansează produse destinate femeilor albe. „Este o ocazie minunată de a ne ridica toţi împotriva rasismului şi de a dovedi că acesta nu îşi găseşte loc în societatea noastră. Kate Winslet nu ar trebui să fie susţinătoarea unei firme care promovează rasismul“, a declarat reprezentanta unei asociaţii de luptă împotriva rasismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS