14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCăzuţi în stradă de la primele ore ale dimineţii

Căzuţi în stradă de la primele ore ale dimineţii

Vâlcenii afectaţi de caniculă au înroşit linia telefonică 112 încă de la primele ore ale dimineţii, solicitând Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

VÂLCEA. În ultimele zile, temperaturile în judeţul Vâlcea au ajuns şi la 40 de grade Celsius la umbră, lucru care a determinat o creştere a solicitărilor la Ambulanţă. Într-o singură zi au fost înregistrate 225 de apeluri numai în municipiul Râmnicu Vâlcea, dintre care 81 au fost din partea oamenilor afectaţi de caniculă. Cei mai mulţi vâlceni au solicitat ambulanţa atât pentru urgenţe majore, dialize, accidente vasculare, traumatisme, accidente rutiere, cât şi pentru căzuţi în stradă. „Într-o singură zi am avut nouă căzuţi în stradă, încă de la primele ore ale dimineţii, cei afectaţi fiind tineri şi bătrâni. Am fost solicitaţi marţi dimineaţă, în jurul orei 9.00, lângă podul Vinerii Mari din municipiu, unde un tânăr se afla în stare de inconştienţă pe trotuar. Am ajuns la faţa locului şi am constatat că tânărul, de 28 de ani, mirosea a alcool. Şoferul de pe amblanţă
l-a recunoscut ca fiind un om al străzii. A fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde i-a fost administrat un tratament corespunzător. Canicula şi băutura nu fac casă bună“, a declarat medicul Paul Podărelu, director medical în cadrul SJA Vâlcea. Cele mai afectate persoane în această perioadă sunt cardiacii, care, din cauza căldurii, pot face crize de inimă sau stop cardiac. Medicul Paul Podărelu îi sfătuieşte pe cardiaci să nu iasă din casă pe caniculă şi să nu uite să îşi ia medicamentele. „E recomandat ca această categorie de persoane să iasă în oraş doar dimineaţa la primele ore şi seara după ora 19.00, să poarte pălărie şi îmbrăcăminte deschisă la culoare şi să facă mai multe duşuri. Pentru ca organismul să nu se deshidrateze, o persoană trebuie să bea cel puţin doi-trei litri de apă pe zi şi să consume mâncăruri cât mai uşoare, multe fructe şi legume proaspete. Persoanele care fac drumuri în oraş sau merg la lucru în perioada caniculei sunt rugate să circule prin locuri umbroase şi să aibă în permanenţă la ele o sticlă cu apă“, a spus medicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS