13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCanicula a scurtat programul instituţiilor publice

Canicula a scurtat programul instituţiilor publice

Mehedinţi. Prefectura Mehedinţi a stabilit ieri, în cadrul unei şedinţe în care a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca programul cu cetăţenii al instituţiilor publice, în zilele de 19-20 iulie, să se desfăşoare între orele 7.00 şi 11.30, din cauza caniculei.
De asemenea, s-a stabilit şi procedura prin care persoanele aflate în dificultate şi a căror stare de sănătate poate fi influenţată negativ de caniculă pot solicita, contra cost, să li se aducă alimente la domiciliu. La nivelul primăriilor, personalul de la Asistenţă Socială va asigura permanenţa şi, împreună cu echipe ale Poliţiei Comunitare, se va deplasa la domiciliul personalelor care solicită astfel de servicii pentru a le facilita achiziţionarea de alimente. Până în prezent, ASP Mehedinţi a identificat, cu ajutorul medicilor de familie, 1.657 de persoane cu probleme de acest fel, în general bătrâni bolnavi care nu se pot deplasa şi care ar putea avea nevoie de ajutor.
Potrivit prefectului Marius Bălu, persoanele din mediul rural aflate în dificultate vor fi monitorizate de asistenţii sociali din primării, însă cele din oraşe au la dispoziţie numere de telefon la care să solicite ajutor pentru diverse cumpărături. În momentul solicitării, o echipă formată din poliţist comunitar şi asistent social se va deplasa urgent la adresa respectivă. Telefoanele puse la dispoziţie de primăriile oraşelor sunt următoarele: 314.379 pentru Drobeta Turnu Severin, 361.473 – Orşova, 381.473 – Baia de Aramă, 370.179 – Strehaia şi 350.660 – Vânju Mare.
„Am demarat o amplă campanie de informare a populaţiei despre numerele de telefon la care pot solicita ajutor. Vom lipi afişe în foarte multe locuri şi vom împărţi mii de pliante. În plus, mai multe panouri publicitare din oraşe vor avea afişate aceste numere de telefon. Fac un apel ca la aceste telefoane să sune doar oamenii care într-adevăr au nevoie de ajutor. Nu dorim să primim apeluri false sau să avem liniile blocate de persoane care vor să facă glume proaste“, a declarat prefectul de Mehedinţi, Marius Bălu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS