23.1 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal12 oameni au leşinat din cauza căldurii

12 oameni au leşinat din cauza căldurii

Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Dolj a crescut cu 15% din cauza caniculei, a declarat ieri directorul instituţiei, dr. Cristian Gângioveanu.

„În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 265 de cazuri care au necesitat ajutor medical de urgenţă din partea echipajelor de ambulanţă. Dintre acestea, 12 au fost lipotimii (stări de leşin). Până acum nu avem nici un caz de deces din cauza căldurii“, a spus Gângioveanu. Dintre cei care au apelat numărul de urgenţă, majoritatea sunt persoane în vârstă cu afecţiuni cronice, în special cardiaci şi hipertensivi.

Pentru că urmează încă două zile cu temperaturi extreme, medicii vă sfătuiesc să vă menajaţi sănătatea. Nu ieşiţi afară între orele 11.00 – 17.00, dar, dacă totuşi sunteţi nevoiţi să faceţi acest lucru, este bine să purtaţi pălărie de soare. Hainele trebuie să fie deschise la culoare pentru a nu capta căldura şi să acopere corpul ferindu-l de arsurile solare. De asemenea, să aveţi la dumneavoastră o sticlă cu apă.

Pentru a fi hidratat corespunzător, corpul are nevoie de un aport de 2 – 2,5 litri de apă zilnic. Dacă sunteţi pe stradă şi vi se face rău, apelaţi la unul dintre cele patru puncte de prim ajutor amenajate în Craiova la gară, prefectură, Teatrul Naţional şi Piaţa Centrală sau apelaţi la numărul de urgenţă 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS