26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Violatorul fetiţei de cinci ani, identificat

Gorj.  Bărbatul care, în urmă cu aproximativ o lună, a violat cu bestialitate o fetiţă de cinci ani din comuna Baia de Fier a fost identificat de poliţiştii gorjeni. Violatorul se numeşte Liviu Gheorghe Greuruşi, are 21 de ani şi este din Polovragi, iar pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Poliţiştii l-au identificat pe autor după ADN. „În urma mandatului de arestare emis pe numele lui, poliţia îl va da în urmărire generală şi apoi în urmărire internaţională“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, Ionuţ Daniel Tică. Potrivit informaţiilor anchetatorilor, Liviu Gheorghe Greuruşi ar fi plecat în Spania.  
Mihaela Floroiu

Neatenţia în traversare l-a costat viaţa
Gorj. Un bărbat de 49 ani, din Târgu Jiu, a fost accidentat mortal sâmbătă. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că victima s-a angajat în traversarea străzii Tismana prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure, moment în care a fost accidentat mortal de autoturismul condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna gorjeană Runcu.
Şoferul a fost testat cu etilotestul şi nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
Mihaela Floroiu

Suspect de antrax

Un bărbat din Uricani este suspect de antrax, el fiind izolat la Spitalul de Boli Infecţioase din Vulcan. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara susţin că bărbatului i-au fost recoltate probe, care au fost trimise spre analiză la  Centrul naţional de referinţă pentru Antrax, din Bucureşti. „Este vorba despre o suspiciune clinică. Au fost recoltate probe pentru a elucida diagnosticul, iar săptămâna aceasta aşteptăm rezultatele“, a declarat Otilia Sfetcu, directoare adjunctă la ASP. Potrivit medicilor, starea pacientului este bună, acestuia fiindu-i administrate antibiotice cefalosporine de generaţia a treia.
Autorităţile medicale spun că, deocamdată, nu au determinat posibila sursă de contaminare, pentru că boala se transmite de regulă doar de la animalul bolnav sau cadavrul de animal la om, dar supraveghează gospodăria bolnavului, unde există mai multe animale.
Diana Mitrache

Jiul a mai făcut o victimă

Gorj.  Încă un bărbat şi-a pierdut viaţa în râul Jiu. Poliţia Târgu Jiu a fost sesizată telefonic sâmbătă seară despre faptul că un tânăr şi-a pierdut viaţa în râul Jiu. Din primele cercetări a rezultat că este vorba despre un tânăr de 19 ani, din municipiul Târgu Jiu. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj din cadrul ISU Gorj, care a efectuat activităţi de căutare în apa râului Jiu. Până la ora 21.30, când s-a încheiat activitatea, nu a fost găsit corpul victimei. Lucrătorii din cadrul ISU Gorj vor relua activităţile de căutare, în speranţa că vor găsi cadavrul.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS