19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProtecţia Consumatorului verifică piscinele

Protecţia Consumatorului verifică piscinele

OLT. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Olt au verificat în această săptămână cele şase piscine şi ştranduri din judeţ, după tragicul eveniment care a avut loc la Caracal, când un copil şi-a pierdut viaţa.
Inspectorii au verificat autorizaţia sanitară de funcţionare. Potrivit Iulianei Duţă, inspectorul coordonator, OJPC solicită înfiinţarea unui registru în care să fie trecute rezultatele analizelor de laborator la apa din piscină.
Reprezentanţii oficiului mai verifică dacă piscinele şi ştrandurile posedă minimum de dotările prevăzute de legislaţie. Este vorba despre vestiare, duşuri şi toalete separate pentru bărbaţi şi femei, despre punctul de prim – ajutor şi serviciul de salvare şi despre şanţul ce înconjoară piscina, care trebuie să conţină apă cu mult clor pentru dezinfectarea picioarelor.
Inspectorii au controlat şi agenţii economici care pun în vânzare costume de baie. Ei au verificat aspectele de informare a cumpărătorilor în ceea ce priveşte costumele de baie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS