25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProrectorul Popeangă a fost revocat din funcţie

Prorectorul Popeangă a fost revocat din funcţie

Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ l-a revocat din funcţie pe prorectorul Vasile Popeangă, după ce o comisie de anchetă a constatat că acesta a încălcat Codul Etic al instituţiei.

Gorj. Vasile Popeangă, prorector la Universitatea de stat „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, a fost revocat din funcţie. Propunerea făcută de comisia care l-a anchetat pe prorectorul Popeangă, de a-l exclude din conducerea instituţiei, a fost luată în calcul de membrii Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi“. În ultima şedinţă, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, membrii Senatului au votat în majoritate pentru plecarea lui Popeangă din fruntea universităţii. Din cei 22 de participanţi, 20 au votat pentru revocarea prorectorului, două voturi fiind împotrivă.

Înlocuit cu Sorinel Ghimişi

O comisie de anchetă a stabilit într-un raport că Vasile Popeangă a încălcat Codul Etic al Universităţii şi a adus grave prejudicii de imagine instituţiei aflate în pragul organizării admiterii. Prorectorul l-a atacat atât pe şeful său direct, rectorul Adrian Gorun, cât şi pe o parte dintre colegi, acuzând stilul prea dur al celui care se află în fruntea universităţii. Gestul i-a fost fatal lui Popeangă, rămas în prezent fără funcţia de conducere. În locul celui revocat, Senatul a aprobat numirea lui Sorinel Ghimişi, fost prorector coordonator. Cu toate că a declarat că nu va acţiona în instanţă instituţia din care face parte, dacă va fi dat afară, Vasile Popeangă are posibilitatea de a se adresa instanţei, pentru a-şi recâştiga funcţia. Într-o situaţie asemănătoare s-a aflat şi Gheorghe Caralicea Mărculescu, fostul director al Colegiului Pedagogic, dat afară şi repus în drepturi de judecători.

Raport pentru Morega

Tot în ultima şedinţă a Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi“ a fost pusă în discuţie şi soarta lui Dan Ilie Morega. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului i-a retras acestuia, în urmă cu două săptămâni, titlul de doctor habilitat eliberat de Universitatea Liberă Internaţională Moldova. Profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice, Dan Ilie Morega a rămas numai cu titlul de doctor în economie emis de Academia „Ştefan Gheorghiu“. Pentru a stabili dacă mai poate preda vreo disciplină la Ştiinţe Economice, a fost înfinţată o comisie de anchetă, condusă de profesorul Liviu Medar, din cadrul facultăţii la care predă şi Dan Ilie Morega. 

Ministerul îi va decide soarta

În raportul prezentat membrilor Senatului se vorbeşte despre incompatibilitatea materiilor studiate de Morega la academia fostelor cadre de conducere ale PCR şi
cursul pe care îl predă în prezent, respectiv management. O copie a raportului a fost trimisă Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Economice, dar şi Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, al cărui secretar general este chiar rectorul UCB, Adrian Gorun. În perioada imediat următoare, ministerul urmează să se pronunţe în legătură cu viitorul lui Dan Ilie Morega la Facultatea de Ştiinţe Economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII