25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncepe titularizarea

Începe titularizarea

Gorj. În judeţul Gorj, numărul posturilor scoase la concursul de titularizare este insuficient. Doar 311 posturi sunt titularizabile, la concurs înscriindu-se peste 1.380 de cadre didactice sau absolvenţi în căutarea unui loc de muncă. În Gorj au mai fost scoase la concurs şi 802 posturi pentru suplinire. Cel mai dificil de ocupat este un post titularizabil de învăţător: patru posturi titularizabile şi 256 de candidaţi. De asememea, la disciplina matematică, pe patru posturi titularizabile candidează 70 de profesori. Examenul de titularizare se va desfăşura, în Târgu Jiu, în trei centre de examen: Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“ (CNET), Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ (CNTV) şi Grupul Şcolar Industrial Materiale de Construcţii.
Potrivit inspectorului şcolar adjunct, Gheorghe Mitescu, după repartizarea pe discipline, s-a stabilit că la CNET vor susţine examenul 277 de candidaţi la limba şi literatura română, educaţie fizică şi psihopedagogie specială, la CNTV au fost repartizaţi 743 de absolvenţi  pentru disciplinele matematică, biologie, chimie, fizică, engleză, franceză şi desen, iar la Grupul Şcolar Industrial Materiale de Construcţii vor susţine examenul 364 de concurenţi pentru disciplinele tehnice, religie, cultură civică şi educatori.
Primele rezultate ale concursului vor fi afişate pe 18 iulie, iar cele finale vor fi aflate pe 23 iulie. Începând cu 26 iulie, cei care au reuşit să obţină note peste 7 în urma susţinerii concursului vor afla rezultatul repartizării computerizate pe posturile vacante existente la nivelul judeţului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS