19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCentru de consiliere în carieră pentru studenţi

Centru de consiliere în carieră pentru studenţi

Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu vor avea la dispoziţie un centru de informare şi consiliere în carieră.

Gorj.  Studenţii din Târgu Jiu vor avea parte de consiliere de specialitate în domeniul carierei. Unii studenţi din Târgu Jiu nu ştiu ce să facă atunci când îşi termină studiile; să îşi găsească un loc de muncă sau să aleagă aprofundarea studiilor sau a specializării pentru care s-au pregătit.
În urmă cu trei-patru ani, în cadrul unei manifestări organizate de Universitatea „Constantin Brâncuşi“, s-a constatat că nici măcar unul dintre şefii de promoţie nu îşi găsise loc de muncă, deşi trecuse aproape un an de la absolvire.

Tipuri de consiliere

Centrul de Informare, consiliere şi cercetare în carieră a studenţilor va funcţiona pe lângă Departamentul de Calitate şi Senatul Universităţii „Constantin Brâncuşi“. Conducerea Centrului va trebui să prezinte anual un raport de activitate în faţa Senatului. În cadrul instituţiei vor activa patru referenţi, coordonaţi de un profesor din universitate. Cei patru vor acorda asistenţă de specialitate studenţilor, pentru stabilirea rutei profesionale. Centrul va mai organiza cursuri pentru studenţi şi îi va consilia, în privinţa examenelor de licenţă sau absolvire. De asemenea, unul dintre cei patru referenţi va fi specializat în consiliere psihologică şi psihoterapeutică.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS