14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe ce nu se însoară bărbaţii

De ce nu se însoară bărbaţii

Aveţi deja o vârstă la care vă întreţineţi singur, aveţi şi o relaţie stabilă, de lungă durată, însă nu vă puteţi decide să faceţi pasul cel mare şi să vă căsătoriţi. Site-ul www.menonline.ro a întocmit o listă cu motivele cel mai des invocate de bărbaţi pentru a scăpa de mariaj.

 

– Insuficient timp pentru pregătiri; mai bine staţi la serviciu mai mult, să obţineţi promovarea urmărită de atâta timp, nunta poate să mai aştepte.

– Lipsa de chef pentru a vă ocupa de pregătiri. Şi nu e de glumit cu astea: trebuie să luaţi hotărâri referitor la muzică, invitaţi, meniu, slujba religioasă etc. Şi, cel mai probabil, dumneavoastră şi iubita dumneavoastră veţi face cea mai mare parte din treabă; doar nu puteţi lăsa pe altcineva să vă aleagă costumul de ginere! Aşa că amânaţi totul pentru alt an, în care veţi avea mai multă energie…

– Resursele, ca de obicei, limitate. Nu vă puteţi hotărî între a vă cumpăra o maşină sau a vă însura, între o călătorie în străinătate sau o petrecere de nuntă. Veţi alege ce e mai palpabil, pentru că încă nu s-a demonstrat în ce mod însurătoarea v-ar putea îmbunătăţi viaţa.

– Parcă nu vă vine să renunţaţi la burlăcie. Aţi văzut atâtea cupluri care nu s-au descurcat extraordinar, prietenii însuraţi vă spun că nu este nici o fericire, ci doar o îngrădire a libertăţii. Şi, oricum, vă cunoaşteţi partenera de atâta vreme încât a început să devină obişnuinţă, v-aţi plictisit de ea în aceeaşi măsură în care v-aţi plictisit şi de dumneavoastră.

– Trebuie să socializaţi cu toată familia – a dumneavoastră şi a ei. Până acum, vizite scurte la părinţi şi atât. După căsătorie nu ar mai fi chiar atât de simplu. Fiecare se simte îndreptăţit să mai arunce un ochi în proaspăta casă, să mai dea un sfat, să vă însoţească la plimbarea de duminică prin parc, când vă alegeţi noile canapele, când pregătiţi masa de Paşte… Şi fiecare gest e analizat de vă vine să vă întrebaţi dacă nu cumva căsătoria este o revenire la copilărie, când nu puteaţi face nimic fără să fiţi învăţat ce şi cum.

– Partenera dumneavoastră nu dă nici un semn că şi-ar dori asta şi cum v-ar sta dumneavoastră să faceţi astfel de sugestii, sau chiar mai rău, o propunere directă (că doar acum e la modă să se inverseze rolurile dintre sexe) şi să vă treziţi cu un răspuns evaziv sau, şi mai rău, cu un refuz? Şi uite aşa aţi putea ajunge să vă enervaţi şi să stricaţi o relaţie în care vă simţeaţi bine.

Şi tot aşa vă puteţi alege cu ditamai lista de motive, încât să ajungeţi să vă întrebaţi cum de se mai căsătoreşte lumea în zilele astea. Dacă anii trec peste dumneavoastră şi găsiţi în continuare astfel de motive, ar trebui să puneţi sub semnul întrebării relaţia dumneavoastră amoroasă. Ce mai căutaţi în ea dacă nu este ceea ce vă doriţi?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS