16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVigilenţa poliţiştilor de frontieră, pusă la încercare de două ori într-o zi

Vigilenţa poliţiştilor de frontieră, pusă la încercare de două ori într-o zi

MEHEDINŢI. O tânără de 22 de ani cu paşaport fals şi un bărbat de 52 de ani care era dat în urmărire generală au încercat să fugă din România prin punctul de trecere a frontierei de la Gura Văii.
Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au fost la un pas de a fi păcăliţi, dar starea de nervozitate a celor doi le-a atras atenţia oamenilor legii, care şi-au dat seama într-un final că puteau lăsa să treacă în Serbia doi cetăţeni români care nu puteau şi nu aveau voie să plece din România.
„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Porţile de Fier I au depistat o tânără care a prezentat la control un paşaport falsificat. Câteva ore mai târziu, aceiaşi poliţişti au identificat la controlul de frontieră pe sensul de intrare în ţară un urmărit general. Starea de agitaţie a celor doi a atras atenţia oamenilor legii, care au verificat cu atenţie documentele de călătorie ale acestora“, a declarat Valeriu Pera, comisar-şef la IJP Mehedinţi.
Miercuri, la ora 14.30, s-au prezentat la controlul de frontieră, în PTF Porţile de Fier I, pentru a ieşi din România, cetăţenii români Laurenţiu D., de 23 de ani, şi Elena D., de 22 de ani, ambii din municipiul Drobeta Turnu Severin.  
Verificarea paşaportului aparţinând tinerei Elena D. a confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au constatat că banda de citire optică este radiată mecanic, iar la fila 1 s-a încercat modificarea seriei prin perforări care să transforme cifra 2, în cifra 8.
Supus verificării cu comparatorul videospectral, a rezultat că asupra paşaportului s-a intervenit mecanic, în vederea falsificării.
La controlul de frontieră efectuat asupra lui Laurenţiu D., s-a găsit un paşaport aparţinând altei persoane, care nu prezenta urme de fals sau contrafacere şi despre care acesta a declarat că îl are asupra sa în scopul de a aranja angajare a titularului la Şantierul Naval din Kladovo, Serbia.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit Elenei D. lucrare penală, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar Laurenţiu D. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei.
Câteva ore mai târziu, la controlul de frontieră, s-a prezentat pentru a intra în România cetăţeanul român Dumitru S., de 52 de ani, cu domiciliul în comuna Tătăruşi, judeţul Iaşi. La controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că Dumitru S. este semnalat în baza de date ca urmărit general din anul 2002, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie. Poliţiştii de frontieră au informat Poliţia municipiului Paşcani, beneficiara consemnului, care a transmis prin fax mandatul de executare al pedepsei. Ieri, Dumitru S. a fost predat Serviciului urmăriţi din cadrul IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS