13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVijelii şi grindină până joi

Vijelii şi grindină până joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri o atenţionare meteo „cod galben“ pentru toată ţara, potrivit căreia, în intervalul cuprins între 10 iulie (ora 15.00) – 12 iulie (ora 9.00), instabilitatea atmosferică se va manifesta prin vijelii, descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând cu a doua parte a acestei zile, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile. Astăzi după-amiază şi la noapte, fenomenele amintite se vor manifesta cu precădere în regiunile vestice, nordice şi centrale. De asemenea, în Maramureş şi, local, în Transilvania, cantităţile de apă vor depăşi 30-35 de litri pe metrul pătrat.
Mâine şi mâine-noapte, vijeliile, ploile torenţiale, descărcările electrice şi grindina vor cuprinde şi zonele de sud şi est ale ţării. De asemenea, local, în Moldova şi Muntenia, în special în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă ar putea depăşi 40-50 de litri pe metrul pătrat.
ANM notează, de asemenea, că astăzi vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi al Moldovei.
Atenţionările meteorologice „cod galben“ indică fenomene ca averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate, răcirea vremii, care sunt obişnuite pentru zona respectivă, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS