12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştiri

Toxiinfecţie în Tabăra Năvodari
47 de copii şi zece adulţi au fost internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, în urma unei toxiinfecţii în tabăra de la Năvodari, informează NewsIn. În prezent, starea a 70% dintre pacienţi este ameliorată, dar aceştia sunt ţinuţi sub supraveghere. Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică din Constanţa a dispus ca blocul alimentar şi cantina de la Năvodari să fie închise pentru o zi pentru dezinsecţie, iar cei 1.100 de copii să primească hrană rece. În tabără există o singură cantină, unde copiii mănâncă în ture. Specialiştii au recomandat construirea unui alt bloc alimentar.

Românii pleacă la muncă în Spania din cauza… secetei
Mulţi din cei 450 de români care au venit ieri la selecţia pentru un loc de muncă în Spania, la cules de roşii, au invocat seceta ca motiv principal al opţiunii de a lucra în străinătate. Oamenii au susţinut că seceta le-a uscat culturile şi au nevoie de bani, astfel că sunt nevoiţi să plece la muncă în altă ţară. La selecţia de ieri, o firmă spaniolă a oferit lucrătorilor români peste 260 de locuri de muncă în Insulele Canare, la cules de roşii. Contractele sunt pe nouă luni, iar salariul brut va fi de 737 de euro pe lună. Azi, alte două firme spaniole vor selecta 275 de români pentru manipulare legume-fructe în Almeria, contra a cinci euro pe oră.

Pasta Colgate chinezească, interzisă în Canada
Autorităţile sanitare din Canada au avertizat cetăţenii să nu mai folosească pastă de dinţi Colgate fabricată în China. Aceeaşi avertizare au primit-o şi americanii din Massachusetts, laboratoarele americane declarând că şi pasta de dinţi Colgate produsă în Africa de Sud este la fel de nocivă. Testele preliminare efectuate în Canada au demonstrat că pasta de dinţi fabricată în China conţine bacterii dăunătoare la un nivel mult mai mare decât s-a presupus. Oficialităţile canadiene i-au forţat pe cetăţeni, printr-o campanie publicitară puternică, să nu se mai spele pe dinţi cu această pastă, confiscând marfa cu însemnele chinezeşti din toate magazinele, informează stiri24.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS