12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi, vedeta bacului din acest an

Mehedinţi, vedeta bacului din acest an


Mehedinţi. 13 elevi din Mehedinţi au reuşit să obţină media maximă la examenul de bacalaureat, iar alţi 1.090 de absovenţi de liceu au obţinut medii peste 9.
Drobeta Turnu Severin se pare că a reuşit şi în acest an să obţină locul întâi pe ţară la examenul de bacalureat. Dacă anul trecut Inspectoratul Şcolar din Mehedinţi a fost implicat în cel mai mare scandal din istoria instituţiei, când s-au obţinut 23 de note de zece şi mai mulţi profesori a trebuit să dea cu subsemnatul la Parchet întrucât elevii ar fi fost lăsaţi să copieze, în 2007 au fost numai 13 note maxime şi 1.000 de note peste 9.
Datele centralizate ieri de Ministerul Educaţiei şi Cercetării arată ca promovabilitatea înainte de rezolvarea contestaţiilor este de 94,83 %, cu câteva procente mai mică decât la examenul din 2006.

Cei mai studioşi dintre olteni

La Colegiul Naţional „Traian“ s-au luat şase note de zece, aceeaşi situaţie fiind şi la Liceul „Gheorghe Ţiţeica“. De departe, în cursa celor mai buni au intrat şi elevii de la Colegiul Naţional Economic. Reprezentanţii inspectoratului şcolar au precizat că şapte elevi au fost eliminaţi pe parcursul probelor.
„Din cei 2.812 elevi înscrişi, 2.789 s-au prezentat la examene, 2.645 au promovat, 137 au fost respinşi din cauza notelor mici, iar şapte au fost eliminaţi din concurs. Suntem mulţumiţi de rezultatele elevilor, care arată munca profesorilor“, a declarat Florentina Watzlavek, inspectoare şcolară.
Elevii din Drobeta Turnu Severin spun că doar subiectul cu numărul 3 de la proba scrisă de limba română a fost cel mai greu.
„Examenele mi s-au părut foarte uşoare, dar m-am pregătit chiar din clasa a noua pentru examenul final din clasa a XII-a. Acum, gândurile mele se îndreaptă spre facultatea pe care o voi urma, m-am şi apucat de învăţat, ca să pot obţine un loc fără taxă“, a declarat Adrian Giurgi Paul, de la Liceul „Gheorghe Ţiţeica“, din  Turnu Severin.
„Cel mai greu a fost subiectul cu numărul trei, de la examenul de la limba şi literatura română, dar am reuşit. Am obţinut nota maximă şi mă voi înscrie la o facultate de arhitectură din România“, a declarat Simona Meilescu, de la Colegiul Naţional „Traian“.

Încă o şansă în august

Elevii care nu au luat bacalaureatul mai au o şansă în luna august. Înscrierile pentru sesiunea a doua a bacalaureatului încep peste cinci zile, iar examenul se va desfăşura în perioada 18 iulie – 8 septembrie.
În Mehedinţi, cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba şi literatura română. Toţi cei care au făcut contestaţii vor afla mâine rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS