19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBătuţi, înfometaţi, murdari...

Bătuţi, înfometaţi, murdari…

Trei copii din comuna gorjeană Stejari sunt ţinuţi de părinţii lor într-o cameră plină de mizerie. Bătuţi, înfometaţi, murdari şi lipsiţi de bucuria unei copilării normale, cei trei băieţi din satul Baloşani, comuna Stejari, îşi spun, printre suspine, trista lor poveste.

„Tata ne bate şi, ca să nu ne omoare, că bea mult, noi trei ne ducem în podul casei sau în fânar. Ne este mereu foame, pentru că mama nu ne dă să mâncăm“, a spus copilul cel mare, de doar opt ani. Cel mijlociu îl priveşte pierdut pe fratele său şi spune: „Mergem în sat şi ne dă lumea să mâncăm. Aici, în castronul ăsta este untură, dar numai tata mănâncă din ea. Dacă ne atingem de untura lui, ne bate rău“. Camera în care stau cei trei băieţei este mică şi murdară, iar cu ei dorm şi câţiva pui de găină. „Cloşca doarme aici, cu noi în cameră. Ne băgăm unii în alţii şi adormim. Suntem mereu singuri acasă şi plecăm prin sat, dar nu ştie tata“, a povestit băieţelul de opt ani. Soţii Bărbuţ aşteaptă al patrulea copil. Ei nu au serviciu şi muncesc prin sat, cu ziua, iar banii pe care îi câştigă se duc pe băutură. Vecinii povestesc, înspăimântaţi, că mereu se aud ţipete din casa familiei Bărbuţ. „Tatăl îi bate rău pe copii, iar ei vin şi cer de mâncare de la noi. Este păcat de ei!“, a spus una dintre vecine. Nici Lelia, nici Ion Bărbuţ nu au recunoscut nimic: „Le dăm de mâncare copiilor, mănâncă şi carne. Muncim ca să le cumpărăm lor mâncare. Nu prea avem noi bani, aşa este, dar le dăm să mănânce. Nu îi batem“, a povestit mama copiilor. Pe de altă parte, cei doi au recunoscut că îi lasă pe micuţi singuri acasă, pentru că ei pleacă să muncească în sat.

 

Ar putea fi decăzuţi din drepturi

 

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj au declarat că vor demara o anchetă în acest caz. Dacă se constată că părinţii nu au grijă de minori, aceştia ar putea fi decăzuţi din drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII