5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea, judeţ-pilot pentru turismul social

Vâlcea, judeţ-pilot pentru turismul social

Asociaţia „Depresiunea Horezu“ din Vâlcea a aderat săptămâna trecută la reţeaua autorităţilor locale şi regionale pentru turism social şi solidar, lansată la Bruxelles în decembrie 2006.

Gheorghe Niţă, primarul oraşului Horezu, împreună cu Carmen Constantinescu, directorul cancelariei prefectului de Vâlcea, au participat între 27-30 iunie, în regiunea franceză Bouches-du-Rhone, la dezbateri pe tema turismului social, durabil, solidar şi a cooperării internaţionale, precum şi la inaugurarea Casei Turismului din ţinutul Aubagne şi Etoile. Cu ocazia manifestării de la Aubagne, Asociaţia „Depresiunea Horezu“ a aderat la reţeaua autorităţilor locale şi regionale pentru turism social şi solidar. Primarul oraşului Horezu, care este şi preşedintele Asociaţiei „Depresiunea Horezu“, a devenit reprezentantul Biroului Internaţional de Turism Social în România, iar zona Horezu, centru-pilot pentru turismul social şi solidar. „Suntem primii din România care am aderat la această formă de turism. Am făcut o prezentare a turismului din judeţul Vâlcea“, a declarat Gheorghe Niţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Transportul aerian, o problemă

Turismul social şi durabil e adresat tuturor cetăţenilor care nu pot merge în vacanţă. „Misiunea acestei reţele este de a da posibilitatea unui număr cât mai mare de cetăţeni să plece în vacanţă în cadrul unei dezvoltări durabile a activităţii turistice, care să permită crearea de locuri de muncă, coeziune socială şi creştere economică“, a spus Carmen Constantinescu.

Pentru străinii din statele membre ale Asociaţiei Internaţionale care vor să viziteze judeţul Vâlcea, conducerea prefecturii a programat un sejur de zece zile, putând fi vizitate trei staţiuni din judeţul Vâlcea.

„Avem turism balnear, monahal şi platforma Horezu. Pachetul de zece zile costă 300 de euro. Avem o problemă în ceea ce priveşte transportul cu avionul al turiştilor din ţările membre ale Asociaţiei Internaţionale. Am discutat cu o companie aeriană din România care îi poate transporta pe turişti, dar aeroportul cel mai apropiat este Sibiu. În prezent, aeroportul din Sibiu este foarte aglomerat şi se estimează că va fi mai liber din septembrie, octombrie şi atunci pot fi aduşi turiştii“, a precizat, prefectul Anuţa Handolescu. Străinii dornici să vadă meleagurile vâlcene vor fi transportaţi cu autocarul din Sibiu până în Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS