13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit internaţional prins la Filiaşi

Urmărit internaţional prins la Filiaşi

Un bărbat din Filiaşi, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism pe teritoriul Franţei, a fost reţinut joi de poliţiştii doljeni. Conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, Ionel Ruicu, de 31 de ani, din Filiaşi, era dat în urmărire internaţională de autorităţile franceze, fiind suspect de comiterea infracţiunii de proxenetism pe teritoriul Franţei, faptă comisă în perioada 2004-2005.

Autorităţile franceze au reţinut că doljeanul a exploatat sexual două tinere românce, pe care le racolase în anul 2004 din localitatea Strehaia – Mehedinţi, care au fost supuse la violenţe şi forţate să se prostitueze, câştigurile revenindu-i bărbatului. Tribunalul de Mare Instanţă din Paris a emis pe numele lui Ionel Ruicu un mandat european de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat şi reţinut pe Ruicu joi, în Filiaşi, acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis ordonanţă de reţinere, urmând să fie prezentat instanţei de judecată.

Pe 24 aprilie, tot în Filiaşi, a fost reţinut Alexandru Persu, de 27 de ani, care era dat în urmărire internaţională de autorităţile franceze, doljeanul fiind unul dintre principalii suspecţi în comiterea unor infracţiuni de omor şi furt în perioada 5 – 7 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII