13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEvacuaţi din case

Evacuaţi din case

Cel puţin şase familii din Petroşani vor rămâne fără case din cauza datoriilor la termoficare, sumele restante ajungând la aproximativ nouă milioane de lei.

Câţiva dintre datornicii care nu şi-au achitat facturile la energia termică pe ultimii ani vor fi daţi afară din locuinţe, iar conducerea SC Termoficare din Petroşani are deja o listă cu apartamentele la care sunt coproprietari.

Sumele restante sunt de ordinul milioanelor de lei. Gheorghe Berca, directorul SC Termoficare SA Petroşani, societate aflată în subordinea consiliului local al oraşului, a spus că toţi datornicii vor fi acţionaţi în justiţie şi deja au fost avertizaţi că riscă evacuarea. „Datoriile populaţiei şi ale agenţilor economici care nu şi-au achitat costurile la termoficare se ridică la 90 de miliarde de lei vechi, iar din acest motiv avem foarte multe procese pe rol, în timp ce pentru şase dintre aceste apartamente există titluri de executare judecătorească“, a spus Gheorghe Berca.

Conducerea societăţii de termoficare a decis să acţioneze în judecată toate familiile rău-platnice şi, în plus, în scările de bloc unde există datornici cu sume foarte mari nu va fi livrat agentul termic în iarna care urmează. Lunar, zeci de proprietari sunt acţionaţi în instanţă şi la fel se întâmplă şi cu societăţile comerciale care nu-şi achită facturile.

Municipiul Petroşani este singurul din Valea Jiului unde se furnizează agent termic la parametri optimi, prin puncte termice care au fost modernizate, iar investiţiile stagnează din cauza datoriilor populaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS