8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOmul de afaceri gorjean Relu Ştefănoiu a fost achitat

Omul de afaceri gorjean Relu Ştefănoiu a fost achitat

GORJ. Relu Ştefănoiu, om de afaceri gorjean, a fost achitat de judecători în procesul pe care îl avea pe rolul Tribunalului Gorj. Acesta a fost cercetat şi judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi nerespectarea regimului de transport al substanţelor toxice.
Ştefănoiu a fost cercetat deoarece, în calitate de administrator al SC Gilort Transport SA Târgu Cărbuneşti, a achiziţionat 20 de tone de substanţă monoetilengligol şi dietilenglicol, pentru a produce antigel. Din totalul cantităţii, doar cinci tone conţineau substanţa de dietilenglicol, pentru care ar fi trebuit să deţină autorizaţie, conform Legii substanţelor toxice. Acesta nu a înregistrat factura cu cele 20 de tone în evidenţele contabile, creând un prejudiciu la bugetul statului de câteva miliarde de lei.

Scos basma curată de judecătorul Pistol

Mihai Pistol a dat sentinţa în procesul în care a fost judecat Ştefănoiu. De parcă ar fi prevăzut sentinţa ce urma să fie dată, cu doar o săptămână înainte, Ştefănoiu declara, optimist: „O să scap fără nici o condamnare. Nu au pentru ce să mă condamne. Tot procesul a fost o făcătură, de-ale lui Moţa. Dar nu îi va ieşi, am încredere în justiţie“. Presimţirea sa s-a adeverit, iar sentinţa în procesul de pe rolul Tribunalului Gorj a fost achitarea pentru toate infracţiunile pentru care a fost cercetat. A fost achitat pentru fals intelectual, evaziune fiscală şi pentru nerespectarea regimului de transport al unor substanţe toxice. Judecătorul Pistol a lăsat nesoluţionată latura civilă în acest proces, latură care a decurs din infracţiunea de evaziune fiscală. A fost respinsă cererea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj de constituire a acestei instituţii în parte civilă pentru lipsa calităţii procesuale şi a fost respinsă şi solicitarea de punere sub sechestru a bunurilor firmei lui Relu Ştefănoiu, SC Gilort SA Târgu Cărbuneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU