Acasă Local Furtună în beneficiul

Furtună în beneficiul

-

Unul dintre consilierii oraşului Petrila este suspectat că şi-a însuşit mai multe bucăţi de lemn din arborii doborâţi de furtuna de săptămâna trecută, fără să ţină cont că lemnul era pentru săraci. Totul a ieşit la iveală în cadrul şedinţei de consiliu de joi, când unul dintre consilieri i-a cerut socoteală primarului Ilie Păducel pentru lemnul care trebuia să ajungă la săraci şi nu la consilieri acasă.
Gheorghe Boantă, preşedinte al Comisiei de cultură din cadrul Consiliului Local al oraşului Petrila, vicepreşedinte al PSD, organizaţia Petrila şi profesor la liceul din localitate, a recunoscut, în cadrul şedinţei, că ar fi luat lemn pentru a-şi construi o „Masă a tăcerii“ în curte. „M-au sesizat oamenii pe stradă că acest domn consilier ar fi luat lemnul şi atunci am ridicat problema în cadrul consiliului local. Eu cred că ambii copaci pe care şi i-a însuşit trebuia să ajungă la săraci şi nu în
curtea unui om care are păduri şi terenuri“, a spus Gheorghiţă Iorga, consilier la Petrila.
Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, a spus că le-a cerut celor din primărie să facă o anchetă la domiciliul consilierului Boantă, iar, în situaţia în care va găsi lemnul, să-l ducă la Azilul de bătrâni din Lonea: „În şedinţa de consiliu am aflat şi eu unde a ajuns lemnul. Am auzit că inclusiv şeful poliţiei de proximitate l-ar fi rugat să nu ducă acasă lemnul din curtea liceului, dar, dacă acest lucru se adevereşte, lemnul va ajunge acolo unde era destinat. Consilierul va fi obligat să aducă lemnul înapoi”.
În replică, Gheorghe Boantă a spus că a luat câţiva butuci pentru a-şi construi un aranjament floral, dar a făcut totul cu acordul unui angajat al primăriei, care s-a ocupat de acest lucru, iar restul lemnului este la Azilul din Lonea. „Eu am un hectar de pădure şi nu-mi trebuie mie lemn de foc. Am luat câţiva butuci, că salcia aia din curtea liceului nici nu arde, cu care aveam de gând să fac ceva frumos, că dau lăstari. În plus, în anul 1965 eu eram elev şi am fost trimis de directorul de atunci să aduc salcia asta. Se poate vedea după numărul inelelor că este exact cea pe care am plantat-o în urmă cu mai mulţi ani. Am şi cerut voie unei persoane din primărie să iau aceşti butuci“, a precizat Gheorghe Boantă.

Avatar

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.