3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalObosiţi cu laptopul

Obosiţi cu laptopul

Laptopurile de un miliard de lei vechi publici nu le sunt de mare folos consilierilor craioveni, bombardaţi în timpul şedinţelor cu hârtii întocmite pe ultima sută de metri.

Consilierii municipali ai Craiovei au trecut ieri de prima şedinţă cu laptopuri, când, în mod normal, trebuia să fie scutiţi de hârţogăria cu care lucrau până acum. Ei au primit echipamentele în valoare de un miliard de lei vechi în urmă cu o lună, la ordinul primarului Craiovei, Antonie Solomon, care susţinea că a luat decizia tot în urma plângerilor consilierilor, prea obosiţi să care vrafuri de documente de acasă la primărie şi prin sala de şedinţă. Numai că lucrurile n-au stat deloc aşa cum susţin că-şi doreau primarul şi consilierii: din timp în timp, câte un funcţionar public le livra aleşilor chiar în timpul şedinţei pachete de schiţe, referate şi alte foi de trebuinţă la diverse proiecte de pe ordinea de zi. Consilierul democrat Teodor Radu recunoaşte că ideea dotării cu laptopuri a fost aceea de a elimina plimbarea haotică a hârtiilor. „Da, asta s-a încercat, dar vedeţi că după şedinţele comisiilor de specialitate a mai fost nevoie să se modifice nişte documente, în funcţie de deciziile comisiilor. Însă funcţionarii care trebuia să facă acest lucru au întârziat şi de aceea a fost nevoie să aducă hârtiile“, este de părere Radu.
Colegul său, Emil Ştefârţă, care a fost împotriva achiziţionării laptopurilor, susţine că documentele aduse erau însă numai cele aferente proiectelor peste ordinea de zi, care, de obicei, sunt introduse în şedinţă chiar în ziua întâlnirii: „Într-adevăr, am primit documente pe hârtie, dar erau pentru discuţii peste punctele anunţate. Ce voiaţi, să vină funcţionarii cu câte un stick de memorie pe la fiecare consilier, în timpul şedinţei?“. Ştefârţă este nemulţumit, în schimb, de faptul că nu se poate comunica wireless, deşi echipamentele sunt prevăzute cu astfel de sisteme. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, se ţine pe poziţie: „Dacă nu merge, nu merge! Le iau înapoi, că nu sunt ale lor, sunt ale primăriei. Dar eu cred că pe parcurs se vor rezolva toate. Nici cu tonele alea de dosare nu puteam să mergem la nesfârşit“, a spus Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU