16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă 14 elevi au luat testele naţionale

Încă 14 elevi au luat testele naţionale

VÂLCEA. Dintre cele 353 de contestaţii depuse de elevii claselor a VIII-a, cele mai multe au fost la limba şi literatura română, 204. La matematică au fost 95 de contestaţii, la geografie 37, iar la istorie au fost depuse 17.
„În urma contestaţiilor, nota se putea schimba doar dacă se constata o diferenţă de 0,50 puncte în plus sau în minus. Există şi cazuri speciale, la note între 4,50- 4,99 şi nota 9,50, unde nota finală va fi cea obţinută după rezolvarea contestaţiei, chiar dacă diferenţa e mai mică de 0,50 de puncte. Dintre cele 353 de contestaţii depuse în Vâlcea, doar 133 au fost modificate, dintre care 125 de lucrări au fost mărite şi doar opt au necesitat micşorarea notelor. 14 elevi au promovat testele naţionale, după rezolvarea contestaţiilor“, a declarat Marin Mazilu, inspector management din carul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.
Repartizarea computerizată în clasa a IX-a se va face pe 13 iulie 2007 în funcţie de notele şi de opţiunile elevilor. Elevilor care promovează testele naţionale li se eliberează un certificat, iar celor care nu promovează li se eliberează, la cerere, copie după foaia matricolă. În caz de nepromovare a testelor naţionale, absolvenţii clasei a VIII-a pot fi repartizaţi în clasa a IX-a la şcolile de arte şi meserii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS