21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Cruzime extremă

Un craiovean supărat pe animalul de casă a găsit o modalitate crudă şi inedită de a scăpa de el. L-a aruncat de pe balconul apartamentului său, situat la etajul zece.

Locatarii blocului 44 A din cartierul craiovean Craioviţa Nouă au rămas surprinşi miercuri seară, când au văzut că un vecin de-al lor şi-a aruncat câinele de pe balconul apartamentului aflat la etajul zece al imobilului.

Poliţiştii de la Secţia 5 au fost sesizaţi ieri, în jurul prânzului, de locatari despre faptul că Zainel Mihai Vasile, de 51 de ani, şi-a aruncat câinele de pe balcon. Poliţiştii au stabilit din primele verificări că animalul nu a căzut accidental de pe balcon, ci a fost aruncat chiar de stăpânul acestuia. „Din primele verificări am stabilit că bărbatul, după ce a ajuns mai târziu acasă miercuri, a luat câinele şi l-a aruncat de pe balcon. Animalul a supravieţuit căderii, pentru că aceasta a fost atenuată de o salcie, şi a fost preluat de o asociaţie pentru protecţia animalelor pentru a fi îngrijit“, a declarat comisar-şef Cornel Tomescu, şeful Secţiei 5 Poliţie Craiova. Tot locatarii au sesizat şi asociaţia pentru protecţia animalelor, ai cărei reprezentanţi s-au deplasat la faţa locului şi au luat animalul rănit.

Aruncat pentru că şi-a făcut nevoile în casă

Reprezentanţii asociaţiei pentru protecţia animalelor spun că astfel de gesturi extrem de crude pot duce, în cele din urmă, până la uciderea unui om. „Aceste fapte au implicaţii mult mai mari decât par la prima vedere. În primul rând, copilul bărbatului a asistat la scenă, fiind destul de şocat de cele întâmplate. Apoi, de la uciderea unui animal nu este mult până la uciderea unui om. Ăştia sunt oamenii azi, au ajuns să arunce copiii la gunoi şi animalele pe fereastră“, a explicat Tuţu Bărbulescu, vicepreşedintele asociaţiei pentru protecţia animalelor „Suflete nevinovate“.
Membrii acesteia au stabilit că bărbatul dăduse câinele afară din casă în urmă cu patru zile. Miercuri seară l-a găsit însă la uşa apartamentului şi, pentru că acesta a intrat în casă şi şi-a făcut nevoile, bărbatul s-a supărat şi l-a aruncat pe fereastră. Animalul este în stare gravă şi se fac eforturi pentru salvarea sa. Dacă nu se va reuşi însănătoşirea câinelui, acesta va fi eutanasiat, pentru a scăpa de suferinţă. Poliţiştii urmează să-l sancţioneze pe stăpânul animalului conform Legii nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, cu amendă între trei şi şase milioane de lei vechi. Dacă se va stabili că bărbatul a supus câinele la cruzimi şi în ultimii doi ani, animalul va fi preluat de un adăpost, însă este posibil să fie prea târziu pentru acesta.

Sancţiuni


Legea nr. 205/2004 prevede că deţinătorilor de animale le este interzis să aplice tratamente rele acestora, precum lovirea şi schingiuirea.
În cazul săvârşirii de trei ori pe o perioadă de doi ani a acestor fapte, pe lângă amenda contravenţională, se aplică şi măsura confiscării animalelor.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII