16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVameşii au luat ţeapă în Piaţa Sârbească

Vameşii au luat ţeapă în Piaţa Sârbească

Mehedinţi. Inspectorii de la vama craioveană au luat recent la puricat activitatea la punctele de desfacere a societăţilor care derulează comerţ cu produse accizabile în pieţe, fiind vizaţi comercianţii de tutun şi alcool. Firmele verificate au făcut parte din aria de acoperire a direcţiei regionale de la Craiova, fiind controlate societăţi din Vâlcea, Piteşti şi Drobeta Turnu Severin. Acţiunea a fost prima de acest gen, după ce inspectorii vamali au primit noi competenţe de control prin reorganizarea ANAF.
Potrivit participanţilor la control, verificările n-au avut rezultatul scontat. „Rezultatele controlului n-au fost cele scontate. Am verificat în cadrul acestei acţiuni circa 30 de societăţi comerciale cu activităţi în domeniul produselor accizabile. La nici una nu s-au găsit nereguli. La cele la care nu am găsit documente la ora controlului, ni s-au prezentat ulterior documente de provenienţă a mărfii“, a declarat Ştefan Marinescu, şef serviciu produse accizate şi tranzit de la Vama Craiova.
În ceea ce priveşte controlul efectuat în Piaţa Sârbească din Severin, inspectorii bănuiesc că au fost turnaţi. „Comercianţii pe care-i vizam noi nu au venit în piaţă în ziua aceea. Nu suntem siguri, dar este posibil să le fi spus cineva. Au ştiut prea mulţi de control şi nu este  bine“, a mai afirmat Ştefan Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS