17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVreme prielnică pentru incendii

Vreme prielnică pentru incendii

Canicula din ultimele zile a dat de furcă pompierilor mehedinţeni, care au fost nevoiţi să intervină la mai multe incendii. Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, un ofiţer şi 11 subofiţeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la SC Silveti Company SRL din municipiu. Flăcările au fost stinse, nefiind înregistrate victime şi nici pagube materiale importante. Au ars 0,5 mc de semifabricate din lemn şi instalaţia electrică de pe unul din pereţii atelierului de mobilă. Cauza izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit. Intervenţia s-a încheiat joi noapte, la ora 00.10.

În aceeaşi noapte, la ora 4.13, Detaşamentul Drobeta Turnu Severin a acţionat din nou pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje al lui Sfetcu Crinel, din comuna Malovăţ, sat Bârda.

O jumătate de oră mai târziu, Staţia Vânju Mare a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi şase subofiţeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de furaje al lui Jifcu Beţiu din satul Obârşia de Câmp. Focul a fost stins de SVSU Cujmir la ora 5.50. Au ars un adăpost de animale construit din lemn pe o suprafaţă de aproape zece metri pătraţi, două depozite de furaje aparţinând lui Jifcu Beţiu şi aproximativ 2,5 t de lucernă şi zece metri liniari de gard aparţinând Mioarei Beţiu. Cauza izbucnirii incendiului au constituit-o scânteile provenite de la un foc deschis lăsat nesupravegheat.

Vineri, în jurul orei 12.00, din cauza unui reşou uitat în priză, un apartament al unei familii din Severin a fost la un pas să fie mistuit de foc. Pompierii au intervenit prompt, diminuând în acest fel pagubele.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS