17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFurtună puternică în Valea Jiului

Furtună puternică în Valea Jiului

 

Zeci de arbori din oraşele Petrila, Petroşani şi Lupeni au fost smulşi din rădăcină de o furtună puternică abătută ieri, în jurul orei 3.00, asupra Văii Jiului.

Deşi a durat doar câteva minute, aceasta a smuls acoperişurile, a spart geamurile caselor şi a rupt mai multe fire de alimentare cu energie electrică şi telefonie, lăsând în beznă mai multe cartiere de locuinţe.

Ploaia şi vântul au lăsat în urmă, pe străzi, un adevărat dezastru: 30 de copaci căzuţi pe marginea drumului, hala pieţei agroalimentare centrale din Petroşani a rămas fără o parte din acoperiş, iar peste sediul Poliţiei din Petrila a căzut un copac şi mai multe ţigle au fost sparte. Comandantul Poliţiei Petrila, Ovidiu Zaharia, a declarat că pagubele nu sunt însemnate, singura problemă fiind că pomul a rupt firele de tensiune, iar instituţia a rămas fără curent. „Am solicitat sprijinul reprezentanţilor Electrica, pentru ca să remedieze problemele şi să ne desfăşurăm activitatea în condiţii normale“, a mai spus Zaharia.

Copacii au fost smulşi şi în zona Liceului din Lonea, precum şi lângă sediul pompierilor din localitate. Şi în municipiul Petroşani un copac a fost doborât peste o casă din cartierul Colonie, iar la Lupeni mai multe maşini au fost avariate de crengile copacilor căzuţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS