12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPNL şi PD se caută de datorii

PNL şi PD se caută de datorii

Alianţa PNL-PD e moartă, dar nu i se poate semna certificatul de deces. Liderii PD au anunţat că pentru asta trebuie mai întâi plătită o datorie de 200.000 de euro din campania electorală.

Când să divorţeze oficial, PNL şi PD şi-au dat seama că alianţa care i-a dus în parlament nu şi-a plătit restanţele din campania electorală. Cel care a ridicat problema înainte de a denunţa protocolul în justiţie a fost pedistul Vasile Blaga. Aflaţi ieri la Craiova, ministrul liberal Mihai Voicu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, au declarat că nu ştiu despre datorie. „Mâine (vineri – n.r.) mă voi întâlni cu Albu, reprezentantul de la PD în chestiunile financiare ale campaniei din 2004, şi voi discuta tema datoriilor. În prezent nu pot nici să neg aceste datorii ipotetice, dar nici să le confirm“, a declarat Mihai Voicu. Acesta susţine însă că, încă din anul 2005, Curtea de Conturi a verificat partea financiară a campaniei electorale a Alianţei D.A. şi nu a descoperit nici o neregulă. „Dacă există totuşi datorii neachitate, vom discuta“, a mai spus Voicu.
Bogdan Olteanu crede, în schimb, că PD invocă existenţa datoriei pentru a tergiversa ruperea protocolului Alianţei. „Povestea cu datoriile e o aiureală. N-are nici o legătură cu desfacerea Alianţei: PD-ului îi e teamă că, după ce desfac protocolul, Traian Băsescu îl va obliga să se combine cu PLD şi să-l ia pe Stolojan. De frica lui Stolojan nu vor să rupă protocolul“, a declarat Bogdan Olteanu pentru GdS.

Noii parlamentari zac  pe liste

Nu numai banii par să împiedice moartea oficială a Alianţei. În joc se află şi şase locuri de parlamentari rămase vacante, obţinute pe listele Alianţei. Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că lista cu noile nume a fost deja întocmită, fiind necesară doar semnătura preşedintelui PD, Emil Boc. „La Emil Boc se află de două luni şase foi în care sunt desemnaţi următorii pe listele din cele şase judeţe unde sunt locuri vacante. Lista este semnată de Călin Popescu Tăriceanu şi aşteaptă semnătura liderului PD“, a precizat Olteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU