15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Cărbuneşti, supărat pe sinistraţi

Primarul din Cărbuneşti, supărat pe sinistraţi

Edilul din Târgu Cărbuneşti, Cristian Toader Pasti, este nemulţumit că doar zece din cele 58 de locuinţe pentru sinistraţi, construite la Cojani, sunt ocupate şi că foarte puţine au fost înregistrate la primărie.

GORJ. Cristian Toader Pasti, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, este supărat pe sinistraţii care încă nu s-au mutat în noile case construite în cartierul Cojani. Aici au fost finalizate, de câteva luni, 58 de imobile, care au fost date noilor proprietari. Numai zece locuinţe sunt ocupate, restul fiind „vizitate“ din când în când de sinistraţii din Roşia de Amaradia. Mulţi refuză să-şi ia în primire casele din cauza unor deficienţe la podele şi acoperişuri, dar şi a lipsei apei. Primarul Cristian Toader Pasti acuză lipsa de interes a familiilor afectate de alunecările de teren de la Seciurile. Majoritatea nu au vrut nici măcar să treacă pe la primărie, să-şi înregistreze locuinţele, în vederea achitării anuale a impozitului aferent clădirii.
Va sesiza guvernul

Pentru a-i determina pe sinistraţi să vină la Cojani, edilul din Târgu Cărbuneşti a declarat că va depune sesizări la prefectură şi la guvern. Reţeaua de alimentare cu apă de la Cojani este gata în proporţie de 80%, iar cu cele zece miliarde de lei acordate săptămâna trecută de guvern, investiţia va fi gata pe 31 iulie: „Sunt toate premisele ca oamenii să vină în această zonă pe care noi am pus-o la dispoziţie gratuit. Am vândut şi 39 de hectare de teren lângă Cojani şi am luat 16 miliarde de lei. Au cumpărat mai multe firme care vor să creeze acolo câteva sute de locuri de muncă. Sunt supărat pe unii sinistraţi. Iau locuinţele de acolo drept case de vacanţă. Poate că unii vor să le tranzacţioneze. Vin numai să se plângă că parchetul e umflat, că nu au capac la fântână. Nu a venit nimeni să-şi înscrie casa la primărie, să plătească impozite. Înseamnă că oamenii nu au nevoie de ele“, a afirmat Cristian Toader Pasti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU