15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Scurte stiri

Un indian a înghiţit 117 monede

Medicii din oraşul indian Mumbai au avut o surpriză de proporţii când au fost nevoiţi să îl opereze un pacient care acuza dureri puternice de stomac. După cum informează Krone.at, medicii au fost şocaţi să afle că Sandeep Honda, de 30 de ani, a înghiţit 117 monede. Nu se ştie încă de cât timp a avut nevoie indianul pentru a înghiţi mica avere şi nici ce l-a împins la această decizie.

Un lituanian a stat peste 15 minute sub apă fără oxigen

Doi lituanieni au stabilit un nou record în ceea ce priveşte timpul petrecut sub apă fără a respira. După cum informează site-ul Yahoo!News, Arvydas şi Diana Gaiciunas au stat sâmbătă minute în şir pe fundul unei piscine din parcul de distracţii Druskininkai, sub privirile a numeroşi spectatori. Diana a reuşit să-şi ţină respiraţia pentru 11 minute, în timp ce fratele său, Arvydas, a reuşit să facă acelaşi lucru timp de 15 minute şi 58 de secunde. Potrivit organizatorilor, performanţa înregistrată de Arvydas a doborât-o pe cea realizată de canadianul Robert Foster în anul 1959. Cei doi au fost transportaţi la spital după ce şi-au încheiat „reprezentaţia“, starea lor de sănătate fiind bună. Nu s-a precizat până în prezent dacă reprezentanţii Cărţii Recordurilor au fost prezenţi la eveniment sau dacă recordul va fi oficial înregistrat. „Ştiu că încercarea este periculoasă, însă am fost pregătiţi pentru situaţii extreme“, a declarat Arvydas Gaiciunas înainte de a-şi începe tentativa de doborâre a recordului. Televiziunea lituaniană a transmis în direct evenimentul, în piscină fiind amplasate numeroase camere de filmat.

Un japonez de 111 ani – cel mai bătrân bărbat din lume

Japonezul Tomoji Tanabe, de 111 ani, este, potrivit unei comisii a Cărţii Recordurilor, cel mai bătrân bărbat din lume. După cum informează Krone.at, primarul oraşului Miyakonojo, unde locuieşte Tanabe, a avut onoarea să îi înmâneze celui mai longeviv bărbat din lume un certificat care îi confirma recordul. Născut pe 18 septembrie 1895, Tanabe are opt copii, iar acum locuieşte la unul dintre fiii săi. În plus, el are trei stră-strănepoţi, 51 de strănepoţi şi 25 de nepoţi. Nu departe de oraşul său, în provincia Fukuoka, trăieşte şi japoneza Yone Minagawa, care, la cei 114 ani, deţine recordul de cel mai bătrân om de pe planetă.


Creatorul de modă italian Gianfranco Ferré a încetat din viaţă

Creatorul de modă italian Gianfranco Ferré, care a fost internat vineri în stare gravă la Milano, după un accident cerebral, a încetat din viaţă duminică seară, la 62 de ani, potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, citată de site-ul 7sur7.be. Începând de duminică dimineaţă, medicii italieni au catalogat starea creatorului ca fiind fără speranţă. Gianfranco Ferré a fost internat vineri la Secţia de terapie intensivă la Spitalul San Raffaele din Milano, însă starea acestuia de sănătate s-a degradat brusc. Stilistul italian mai fusese deja victima a două accidente cerebrale, unul dintre ele în urmă cu patru ani. El a reuşit să se recupereze, fără însă a urma sfaturile medicilor şi fără a avea un regim de viaţă moderat, potrivit surselor citate. Gianfranco Ferré suferea de diabet, însă nu a reuşit să-şi stăpânească slăbiciunea pentru dulciuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU