14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCopiii, victime ale caniculei

Copiii, victime ale caniculei

În Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu sunt internaţi în prezent 68 de micuţi, efectivul secţiei fiind de 70 de paturi. Din cauza căldurii, pacienţii sunt nevoiţi să recurgă la diverse trucuri.

GORJ. Temperaturile foarte ridicate înregistrate în ultimele zile în judeţul Gorj au băgat în spital foarte mulţi copii. La Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu sunt internaţi 68 de micuţi, care suferă de tulburări digestive, diaree, toxiinfecţii alimentare. „Copiii fac parte din categoria cea mai afectată de temperaturile foarte ridicate. Unii părinţi nu îşi feresc aşa cum ar trebui copiii de soare. Atunci când este foarte cald, aşa cum a fost în ultimele zile, părinţii trebuie să-şi ţină micuţii în casă, feriţi de soare. Să le dea să consume lichide, ceaiuri şi apă, sucuri naturale de fructe. Din cauza căldurii pot apărea şi complicaţii, nu este de glumit cu această problemă“, a declarat Dumitru Butulescu, medicul-şef al Secţiei de pediatrie. „Îl scot pe cel mic pe afară când este mai răcoare, dar sunt părinţi care pierd din vedere unele lucruri“, a spus Mihaela Ciobanu, tânără mămică din Târgu Jiu.

Căldură chinuitoare în saloane

Secţia de pediatrie are 70 de paturi, în prezent fiind internaţi 68 de micuţi cu diferite probleme de sănătate. Temperaturile foarte ridicate le dau bătăi de cap pacienţilor internaţi în această secţie. „Copiii suferă cel mai tare, am pus cearşafuri la geamuri, ca să ne mai protejeze de razele soarelui. Le dăm să bea multă apă şi suntem atente, ca să nu păţească micuţii ceva“, a spus una dintre mamele internate alături de copiii lor. „Este cald, nu avem ce face. Nu putem da vina pe nimeni pentru temperatutra de afară“, a mai spus una dintre mămici.  „Avem termopane la această secţie. Iarna este cam frig, iar vara este foarte cald. Suntem şi poziţionaţi la ultimul etaj. Este de înţeles. Dar părinţii găsesc diferite soluţii“, a precizat medicul Dumitru Butulescu.
Saloanele Spitalului Judeţean seamănă cu nişte saune, în care mulţi pacienţi suferă din cauza căldurii. Aproximativ toate secţiile unităţii medicale se confruntă cu această problemă, dar cel mai mult au de suferit copiii. Cu toate acestea, mulţi părinţi spun că primesc o foarte bună îngrijire la spital şi nu pot risca să-şi ţină micuţii acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS