13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiectul Master-Plan poate renaşte turismul de pe litoral

Proiectul Master-Plan poate renaşte turismul de pe litoral

VÂLCEA. Conducerea Asociaţiei Patronale Mamaia (APM) a declarat în cadrul unei conferinţe de presă organizată vineri la hotelul Fantasy Beach din staţiunea Mamaia că România e clasată ca potenţial turistic pe locul patru în lume. Conferinţa a fost ţinută de Andrei Trandafir, preşedintele APM, şi de vicepreşedintele Dumitru Becşenescu.
„Conform Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), România este plasată pe plan mondial pe locul patru ca potenţial turistic“, a precizat Andrei Trandafir. În cadrul conferinţei, reprezentanţii APM au prezentat mai multe proiecte prin care turismul din zona litoralului românesc se poate dezvolta. „Asociaţia nu are nici în prezent o pârghie ca să transmită în străinătate promovarea imaginii turismului românesc, dar guvernul, Ministerul Transporturilor şi OMT au elaborat un Master-Plan pentru promovarea turismului, acesta fiind o conjunctură extrem de favorabilă pentru România.
Dacă acest proiect va fi legiferat de guvern, turismul se va relansa cu atât mai mult cu cât e cel mai mare generator de bunăstare şi locuri de muncă. Alt proiect al asociaţiei e extinderea sezonului din luna aprilie până în octombrie, acest lucru ducând la o relaxare a preţurilor“, a spus vicepreşedintele Dumitru Becşenescu. Acesta consideră că evenimentele care vor avea loc în această vară, precum: Festivalul de film, Mamaia Copiilor, concertul lui Julio Iglesias, Festivalul de la Mamaia, Romanian Grand Prix „Formula 1 pe apă“, vor aduce tot mai mulţi turişti la malul Mării Negre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS