17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGenică Boerică s-a predat la poliţie

Genică Boerică s-a predat la poliţie

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică, pe numele căruia Tribunalul Dolj emisese joi seară un mandat de arestare în lipsă, s-a predat ieri, în jurul orei 10.30, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj.
„În jurul orei 10.30 s-a prezentat însoţit de avocat la inspectoratul de poliţie şi a fost introdus în arestul IPJ Dolj. S-a luat legătura cu judecătorul care a emis mandatul de arestare preventivă, întrucât a fost emis în lipsă, iar judecătorul a hotărât să-l audieze pe învinuit luni“, a declarat comisarul-şef Georgel Enescu, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Boerică fusese dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră, după ce a dispărut chiar în ziua în care trebuia să se prezinte la Parchet pentru a fi audiat de procurorii Serviciului Teritorial Dolj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Alături de controversatul om de afaceri, în acelaşi dosar, mai sunt cercetaţi craioveanul Aurel Dorian Prie şi bucureşteanul Radu Constantin Drăgan. Acuzaţiile aduse celor trei vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constituire de grup criminal organizat şi spălare de bani, într-o cauză penală privind o restituire ilegală de TVA de circa 11 miliarde de lei vechi obţinută în anul 2004 de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS