19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVinovatul fără vină

Vinovatul fără vină

MEHEDINŢI. Ajutorul şefului de post din localitatea Rogova, judeţul Mehedinţi, cel care a provocat un grav accident de circulaţie în municipiul Severin, a încercat să păcălească vigilenţa colegilor de breaslă de la Serviciul rutier.
Poliţistul i-a minţit pe cei de la Circulaţie că nu el a condus Dacia care a trecut pe roşu, spunând că era doar pasager şi nici nu-l cunoaşte pe şofer. Organele de cercetare fuseseră iniţial păcălite de poliţistul mincinos şi au fost la un pas să întocmească dosar penal unui bărbat nevinovat.
„În seara zilei de 13.06.2007, la ora 21.40, Constantin C., de 43 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia pe strada Smârdan din municipiu, la intersecţia cu strada Mareşal Averescu, nu a respectat culoarea roşie a semaforului electric şi a intrat în coliziune cu un autoturism marca Audi condus regulamentar de Vlad B., de 19 ani, din Drobeta Turnu Severin.
În urma impactului, Liliana V., de 26 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, pasageră în autoturismul Dacia, a fost rănită grav şi transportată la Spitalul Judeţean din municipiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare“, a declarat iniţial, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi.  Înainte ca dosarul să fie preluat de procurori, poliţia a fost sesizată de presă despre adevăratul vinovat şi a luat măsurile legale.
„Întrucât din semnalele mass-media rezulta că autoturismul care nu a respectat culoarea roşie a semaforului ar fi fost condus de un poliţist, conducerea IPJ Mehedinţi a dispus ca un colectiv de ofiţeri din cadrul Serviciului poliţiei rutiere şi Serviciului cercetări penale să reia cercetările în cauză.
În acest sens, a fost investigată zona accidentului, ce a permis identificarea a doi martori oculari şi executarea unui experiment judiciar în prezenţa unui expert tehnic.
Urmare a activităţilor sus-menţionate, s-a stabilit că autor al accidentului şi, implicit, conducător auto al autovehiculului implicat în accident este T.L.M., de 28 de ani, ajutor de şef al unui post de poliţie, care nu poseda permis de conducere, dar nu se afla sub influenţa alcoolului în momentul accidentului.
Conducerea IPJ Mehedinţi a declanşat cercetarea prealabilă a poliţistului, urmând să se dispună măsurile legale în cauză.
Totodată, actele premergătoare efectuate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, competent în cauză pentru definitivarea cercetărilor şi propunerea măsurilor legale”, a precizat conducerea IPJ Mehedinţi într-un alt comunicat de presă.
Unele voci din cadrul inspectoratului, dar şi de la postul de poliţie unde lucrează T.L.M., susţin că nu ar fi prima oară când acesta s-a urcat la volan fără permis, el conducând chiar şi maşina de serviciu în timpul desfăşurării acţiunilor nocturne de pe raza comunei Rogova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS